• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye dünyaya hangi sporu ihraç ediyor!
07 Şubat 2011 Pazartesi 11:32

Türkiye dünyaya hangi sporu ihraç ediyor!

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Sinan Seçer, Atlı ciritin dünyaya tanıtılması ve
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Sinan Seçer, Atlı ciritin dünyaya tanıtılması ve dünya markası olması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.
     Sinan Seçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atlı ciritin marka olmaya aday olduğunu belirterek, ''Hayatı at sırtında geçmiş bir neslin çocuklarıyız. Ata sporlarımızdan olan ve marka olmaya aday atlı cirit gibi bir branşımız var. Ancak biz bugüne kadar bu seyir zevki çok güzel olan branşımızın tanıtımını ulusal boyutta yeteri kadar yapamadığımız gibi, uluslararası arenaya da taşıyamamışız. Bu iş için devlet politikası, yani milli politika gerekiyor. Her şeye rağmen atlı ciriti uluslararası boyuta taşımak için çabalarımız sürüyor'' dedi.
    
     -UNIVERSIADE VE ATLI CİRİT-
    
     Sinan Seçer, her tanıtım fırsatından yararlanmak için çaba harcadıklarını bildirerek, ''Erzurum Dünya Üniversite Kış Oyunları da bizim açımızdan iyi bir fırsat oldu. Faaliyete katılan ülkelere kültürümüzü ve ata sporumuzu tanıtmak amacıyla gösteri müsabakaları yaptık. İlginin ve beğeninin üst düzeyde olduğu atlı cirit müsabakalarını izleyenler arasında yer alan Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Başkanı George Killian da 'yaşım biraz genç olsaydı, bu sporu yapardım' diyerek atlı ciritin dünyada ne kadar ilgi uyandıracağının da sinyallerini veriyordu adeta'' diye konuştu.
    
     -AVRUPA VE ORTADOĞU'DA TAKIM KURMA ÇABALARI-
    
     Seçer, Avrupa'da ve Ortadoğu'da takım kurmak için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, şunları söyledi:
     ''Macaristan'da yaklaşık 2-3 yıldan beri müsabakalar yapılıyor. Gerek takımların kurulması, gerekse antrenörlerimiz vasıtasıyla atlı ciritin tüm kurallarını öğretmek açısından bu ülkeye her türlü desteği verdik. Almanya'daki gurbetçilerimize de atlı cirit takımı kurdurmak için çalıyoruz. Dostumuz Almanya'da da ilk etapta 4 takım kurdurarak, müsabakalara başlamak istiyoruz. Bunun dışında Katar'ın 40. yıl kuruluş etkinliklerinde gösteri amaçlı atlı cirit müsabakaları yaptık. Katar Şeyhi Hamid Bin Halife El Tani başta olmak üzere tüm izleyenler hayran kaldı. Daha sonra atlı ciriti öğrenmek ve takım kurmak için bizden yardım istediler. Bu ülkede de çalışmalarımız sürüyor.''
    
     -TÜRKİYE'NİN BAŞKANLIĞINDA ULUSLARARASI FEDERASYONA DOĞRU-
    
     Türkiye'nin tanıtımı ve yerel sporlarımızın turizme katkısı konusunda gerekli desteği göremediklerinden de yakınan Sinan Seçer, şöyle konuştu:
     ''Yerel sporlarımızı turizm alanında nasıl kullanacağımızı Turizm Bakanlığına bir türlü anlatamıyoruz ve gerekli desteği de alamıyoruz. Atlı ciriti için 4 yıllık bir master planı hazırladık. Planımızda, atlı ciritin tabana yayılması, uluslararası alanda tanınması ve uluslararası federasyon kurulması var. Amacımız tüm dünyada tanınırlığını sağladıktan sonra, Türkiye'nin başkanlığında uluslararası federasyonu kurmak. Böylece, ata sporumuz dediğimiz, ancak uluslararası federasyon başkanlıklarını diğer ülkelere kaptırdığımız branşlardan sonra, hakiki ata sporumuz olan atlı ciritte bir ilke de imza atmış olacağız.''
     Başlangıç tarihi 2011 olan ve 2014 yılına kadar sürecek master plan için büyük destek aldıklarını ifade eden Seçer, sözlerini şöyle tamamladı.
     ''Bu projemizin gerçekleşmesi için devletimiz 3.5 milyon lira destek vermeyi ön gördü. Devletimizin 3.5 milyon lira destek ön gördüğü projemiz için Gürcistan, Macaristan, Azerbaycan, Kırım, Türki Cumhuriyetleri, Fransa, Almanya, Katar ve Dubai'de tanıtım çalışmalarına başladık.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA