• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye devlere kafa tutuyor
07 Aralık 2016 Çarşamba 11:08

Türkiye devlere kafa tutuyor

Terörle mücadelede etkin olarak kullanılan insansız hava araçlarının yurtdışından alımında sürekli engellerle karşılaşan Türkiye, milli silahlı insansız hava araçlarını üreten ülkeler arasına girdi.

Terörle mücadelede etkin olarak kullanılan insansız hava araçlarının yurtdışından alımında sürekli engellerle karşılaşan Türkiye, milli silahlı insansız hava araçlarını üreten ülkeler arasına girdi. 18 adet milli silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2'nin, İsrail yapımı Heron'un 5'te biri, ABD yapımı Predator'un ise 15'te biri fiyatına üretildiği belirtildi. Baykar Makine'nin ürettiği Bayraktar TB2'ler 2015 Eylül'den beri sınır boylarında 11 bin saati aşan görev yaptı, yüzlerce teröristi etkisiz hale getirdi.

TERÖRİSTİN KORKULU RÜYASI

Türkiye, bu sayede, ABD, Çin, İsrail ve İran'ın ardından kendi silahlı İHA'sını üreten 5'inci ülke oldu. Bayraktar TB2'lerden 18 tanesi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde son dönemde terörle mücadele operasyonlarında aktif olarak kullanılıyor. 24 saat uçuş yapabilen Bayraktar TB2, 27 bin 30 feet yüksekliğe çıkabiliyor. Terör operasyonlarında silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirilmesini sağladı. Bayraktar TB2, Türkiye'nin güney sınırında bir terör koridoru oluşturulmasını engellemeyi amaçlayan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda görev yapıyor.

'BUNLAR BİZİ HACET SAHİBİ YAPTI'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Göktürk-1'in fırlatma töreninde "Dost vesaire oturuyoruz, konuşuyoruz ama Kongre'den karar çıkmadı. Bunlar bizi sonunda hacet sahibi yaptı. Artık kendimiz üretiyoruz. Hem de çok daha ucuzuna üretiyoruz" demişti.

Kaynak:Sabah

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA