• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye, büyük düşünür büyük oynar
16 Mayıs 2011 Pazartesi 23:32

Türkiye, büyük düşünür büyük oynar

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Demokrasisi, ekonomisi gelişmiş Türkiye, büyük düşünür; büyük oynar" dedi. Davutoğlu, dünyanın neresinde bir olay olursa olsun Türkiye'nin

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Demokrasisi, ekonomisi gelişmiş Türkiye büyük düşünür; büyük oynar. Dünyanın neresinde bir olay olursa olsun Türkiye'nin ne düşündüğü soruluyor. Artık başı dik bir Türkiye var' dedi.

Davutoğlu, Konya'nın Ilgın ilçesinde, semt pazarının açılışını yaptı. Pazardan alışveriş yapan Davutoğlu, yoğun ilgi nedeniyle oluşan izdihamda zor anlar yaşadı.

İlçede ilk olarak Kaymakam Cahit Işık'ı makamında ziyaret eden Davutoğlu, daha sonra Lala Mustafa Paşa Camisi'nde ikindi namazını kıldı.

Cami çıkışında Bekir Ekici isimli bir engelli, Bakan Davutoğlu'ndan akülü araba istedi. Davutoğlu, Kaymakam Işık'a engelli vatandaşa akülü araba alınması için talimat verdi. Bunun üzerine yetkililer, engelli vatandaşa istediği akülü arabanın kendisine yarın teslim edileceği sözünü verdi.

Davutoğlu, semt pazarının açılışında yaptığı konuşmada, Ilgın'a hizmetin en büyük şeref olduğunu, semt pazarını açarak böyle bir hizmeti vatandaşa sunmaktan büyük onur duyduklarını söyledi.

Ilgın'da 25 tesisin ihalesinin yapıldığını ifade eden Davutoğlu, ülkeye en iyi hizmeti getirmek için bir ekip mantığıyla çalışacaklarını belirtti.

 

-'BAŞI DİK TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ'-

Bağımsız, hür, başı dik Türkiye için çalıştıklarını vurgulayan Davutoğlu, bunun da milletin egemenliğine bağlı olduğunu bildirdi.

Milletin egemenliğinin tesis edilmesinin ileri demokrasiyle olacağını ifade eden Davutoğlu, 'İleri demokrasiyi gerçekleştireceğiz. Başı dik olmak için, güçlü bir ekonomiye sahip olmak lazım. Bunun için de halkın dinamizmini harekete geçirmek lazım. Demokrasisi, ekonomisi gelişmiş Türkiye büyük düşünür, büyük oynar. Dünyanın neresinde bir olay olursa olsun Türkiye'nin ne düşündüğü soruluyor. Artık başı dik bir Türkiye var' dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Davutoğlu ve diğer protokol üyeleri kurdeleyi keserek semt pazarını hizmete açtı.

Davutoğlu, pazarda kurulan tezgahları gezdi, pazarcı esnafıyla sohbet etti ve sebze meyve aldı.

Davutoğlu, daha sonra Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral'ı makamında ziyaret etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA