• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye, bu acı gününde Pakistanın yanındadır
28 Mart 2016 Pazartesi 10:32

'Türkiye, bu acı gününde Pakistan'ın yanındadır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan'da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili, "Türkiye, her zaman olduğu gibi, bu acı gününde de Pakistan'ın yanındadır." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'ın Lahor şehrinde bir lunaparka, çoğu çocuk ve kadın 63 kişinin öldüğü, 300 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili, "Ailelerin, özellikle de çocukların yoğun olarak bulunduğu bir lunaparkta meydana gelen saldırı, terörün, sınırlar ve değerler tanımayan yüzünü ortaya koymuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın,Pakistan'ın Lahor şehrinde meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığı, saldırıda ölen Pakistanlılara Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar dilediği bildirildi.

Açıklama, şunlar kaydedildi:

"Pakistan Cumhurbaşkanı, dostum Memnun Hüseyin ve Pencap Eyaleti Başbakanı, kardeşim Navaz Şerif ile kardeş Pakistan halkına başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Ailelerin, özellikle de çocukların yoğun olarak bulunduğu bir lunaparkta meydana gelen saldırı, terörün, sınırlar ve değerler tanımayan yüzünü ortaya koymuştur. Bu saldırı, tüm dünya ülkeleri için, terör karşısındaki samimi duruşlarını göstermelerini temin edecek bir sınavdır.

Türkiye, her zaman olduğu gibi, bu acı gününde de Pakistan'ın yanındadır. Tüm ülkelerin de Pakistan için aynı samimi tavrı göstereceklerini ümit ediyorum. Bir kez daha Lahor'daki saldırıdan dolayı Pakistan halkına, şahsım, ülkem ve milletim adına başsağlığı dileklerimi sunuyorum."

 
 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA