• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye bir açıklama bekliyor
20 Ağustos 2010 Cuma 12:16

Türkiye bir açıklama bekliyor

Genelkurmay Başkanlığının Heron olarak adlandırılan insansız hava uçaklarına yönelik iddialara derhal açıklama yapmasını istedi
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Genelkurmay Başkanlığı’nın “Heron” olarak adlandırılan insansız hava uçaklarına yönelik iddialara derhal açıklama yapmasını istedi.

Elitaş yaptığı açıklamada, Heronlarla ilgili iddia ve görüntülerin yaklaşık 20 gündür kamuoyunu meşgul ettiğini, bazı gazete ve televizyonların Heron görüntülerinin gerçek olduğuyla ilgili iddiaları olduğunu kaydetti. Söz konusu iddiaların muhatabı olan kişilerin bugüne kadar hiçbir şekilde açıklama yapmadığına işaret eden Elitaş, “Her konuda beyenat vermeyi alışkanlık haline getiren Genelkurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı temsilcileri, bu kadar önemli bir iddia karşısında sessiz sakin durmaları, açıkçası bir Türk vatandaşı olarak, 4 erkek evlat babası olarak beni endişelendiriyor, beni şüpheye düşürüyor” dedi

Genelkurmay Başkanlığı’nın bir an önce Heronlarla ilgili açıklama yapmasını isteyen Elitaş, “İhmal var ise hata var ise derhal soruşturma başlatmalı. Soruşturmayla ilgili sonuçlar alınmalı, suçlular varsa derhal cezalandırılmalı, suç varsa Türk Milleti’nden, şehit ailelerinden derhal özür dilenmelidir” diye konuştu. Elitaş, yapılacak soruşturma sonunda iddiaların asılsız olması halinde bu iddiaları ortaya atanların cezalandırılmasını da istedi.

"AÇIKLAMA TÖRENDEN ÖNCE YAPILMALI"

Genelkurmay Başkanlığı’nda 27 Ağustos’ta devir teslim töreni yapılacağını hatırlatan Mustafa Elitaş, Heronlarla ilgili açıklamanın bu tarihten önce yapılmasını da isteyerek, şöyle devam etti:
“27 Ağustos’a kadar görevi devam eden Genelkurmay Başkanı, bir belge ile ilgili ıslak imza olmadığından dolayı ‘kağıt parçası’ demişti. Havan topuyla ilgili bir malzemeyi de ‘bir boru parçası’ diye ifade etmişti. Hepsinin nasıl farklı olduğunu, nasıl bir yanılgı içerisinde olduğunu gösteren şimdiki Genelkurmay Başkanı, maalesef her konuda beyanat vermeyi alışkanlık haline getirmişti.
Ama uzun zamandır kamuoyunu meşgul eden, şehit ailelerinin yüreğini sızlatan Türk Milleti’ni hakikaten endişeye ve düşünceye sevk eden bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanı’nın çıt çıkarmaması, bundan sonraki komutana bu görevi devrediyor olması, bana göre önemli bir yanlıştır. Sayın Başbuğ, bir an önce bu konuyla ilgili açıklamaları yapıp hepimizin yüreğine su serpmelidir. Türk Ordusu’nun bu kadar yıpranmasına meydan vermemelidir. Genelkurmay Başkanı, görevini devretmeden Heronlarla ilgili iddialara cevap vermelidir.”

TÜRKER: GENELKURMAY HERON KONUSUNDAKİ SORU İŞARETLERİNİ AYDINLATSIN

DSP Genel Başkanı Masum Türker de, Hantepe’de çekilen skandal Heron görüntüleriyle ilgili olarak Genelkurmay’ın, kafalardaki soru işaretlerini aydınlatmasını istedi. Genelkurmay’ın 20 gündür süren sessizliğiyle ilgili sorulara cevap veren Türker, yetkililerin, söz konusu görüntülerin Hantepe’ye ait olup olmadığıyla ilgili soru işaretlerini bir an önce aydınlatması gerektiğini belirtti. Şehit ailelerinin acılarının çok büyük olduğunu ve hepsinin acılarını paylaştıklarını ifade eden DSP Genel Başkanı Türker, “Heron’da çıkan konuşmaların muhakkak açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. Genelkurmay Başkanı’nın ya da Genelkurmay adına bir yetkilinin, bu konuda halkı tatmin edecek açıklama yapması gerekiyor” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA