• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye aleyhine yorumluyorlar
09 Kasım 2013 Cumartesi 12:03

Türkiye aleyhine yorumluyorlar

Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Medya ve Bilgi Toplumundan Sorumlu Bakanlar Konferansı'nda Türkiye'deki basın özgürlüğünü aleyhte yorumlayanlara delilli yanıt verdiklerini söyledi.

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Konseyi Medya ve Bilgi Toplumundan Sorumlu Bakanlar Toplantısı nedeniyle bulunduğu Sırbistan'ın başkenti Belgrad'dan ayrıldı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'ye hareketinden önce Belgrad Havalima'nında yaptığı açıklamada, Sırbistan'daki temasları kapsamında RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun'la birlikte AK Medya ve Bilgi Toplumundan Sorumlu Bakanlar Konferansı'na katıldığını ve 2 günlük bir toplantı olduğunu söyledi. Toplantıda, internet ve gazetecilere yönelik tehditler konularının konuşulduğunu ifade eden Arınç, konferansta özellikle basın özgürlüğüyle ilgili tartışmaların çok faydalı olduğunu belirtti.

Konferanstan elde edilecek bilgilerin referanslara dönüştürüleceğini dile getiren Arınç, ''Umarım ki bu alanda yasal düzenlemeler yapılması ve ilgili kuruluşların harekete geçmesi tavsiye edilecek'' dedi.

Arınç, Türkiye'de basın özgürlüğü olup olmadığı yönünde bazı polemiklerin bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

''Bazı kuruluşlar ve kişiler bunu Türkiye aleyhine yorumlamaya çalışıyor. Onlara da delilli ispatlı Türkiye'de gerçek basın özgürlüğünün olduğunu, ama gazeteci kimliği adı altında başka suçlar işlendiğinde yargının buna müdahale ettiğini söyledik. Esasen dünyanın her yerinde yargı dendiği zaman şüphelilerin veya kendisine suç isnat edilenlerin isteğine veya kimliğine göre değil suçun vasfına göre yargılama yaparlar, bunu da anlayışla karşılarlar. Biz Avrupa Konseyi'nde 47 ülkeden kurucu ülkelerden biriyiz. Konseyde ağırlığımızın hissedilmesi gerekiyordu. Bu nedenle konferansta Başbakan Yardımcısı sıfatında katıldığımız için hemen hemen bütün toplantılarda ilk sözü biz aldık. Bazen de tartışmalara katılmış olduk. Burada dostlarımızla da tanışma ve görüşme de oldu.'' 

Konferansın yanı sıra Belgrad'daki tarihi ve kültürel mirası da ziyaret ettiklerini belirten Arınç, ayrıca Belgrad'da yaşayan ve kente Türkiye'den gelen vatandaşlarla da görüşmelerde bulunduğunu ve faydalı bir gezi olduğunu kaydetti.

Açıklamasının ardından THY'ye ait uçakla İstanbul'a gitmek üzere TSİ 10.35'te Belgrad'dan ayrılan Arınç ve beraberindekileri, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay ve öteki yetkililer yolcu etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA