• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye, Afrikaya asker gönderiyor
12 Mart 2014 Çarşamba 22:23

Türkiye, Afrika'ya asker gönderiyor

Türkiye, AB'den gelen talep üzerine iç savaşın yaşandığı Orta Afrika Cumhuriyeti'ne asker gönderecek. Askeri desteğin hangi kapsamda olacağı ve asker sayısı ise henüz belli değil.

Türkiye, Avrupa Birliği'nin Orta Afrika Cumhuriyetiiçin asker talebine olumlu yanıt verdi.
Ancak askeri desteğin dar kapsamlı ve sınırlı olacağı öğrenildi. İç savaşın yaşandığı Orta AfrikaCumhuriyeti'ne gönderilecek askerlerin sayısı ve hangi alanda destek sağlanacağı henüz belli olmadı.

Tüm bunlar AB ile yapılacak değerlendirmeler sonrasında belli olacak. Avrupa Birliği, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 6 ülkeye mektup göndererek Orta Afrika Cumhuriyeti'ne askeri destek ve insani yardım göndermelerini istemişti.

Avrupa Birliği'nden konuyla ilgili mektup alanlar arasında Türkiye'nin yanı sıra Kanada, Gürcistan, Norveç, Sırbistan ve Amerika Birleşik Devletleri var.

Avrupa Birliği, mektubunda bu ülkelerden yoğun çatışmalara sahne olan Orta Afrika Cumhuriyeti'ne askeri ve insani yardım konusunda katkıda bulunmalarını istedi.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde geçen yıl başlayan şiddet olayları bir türlü dinmiyor. İntikam peşindeki Hıristiyan milisler, müslümanlara saldırıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA