• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye, ABnin 2 katından fazla büyüdü
11 Eylül 2017 Pazartesi 13:13

Türkiye, AB'nin 2 katından fazla büyüdü

AB ülkelerinin yılın ikinci çeyreğindeki büyüme ortalaması yüzde 2,4 olarak gerçekleşirken, Türkiye'nin yüzde 5.1 büyümesiyle 4 sırada yer aldı.

AB ülkelerinin yılın ikinci çeyreğindeki büyüme ortalaması yüzde 2,4 olarak gerçekleşirken,  Türkiye aynı dönemde yüzde 5,1'lik büyüme oranını yakaladı. Türkiye, yılın  ikinci çeyreğindeki büyümesiyle Avrupa ülkeleri arasında dördüncü sırada yer aldı.

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yakaladığı büyüme oranıyla Avrupa ülkelerinin çoğunu geride  bıraktı. Avrupa Birliği (AB 28) ülkelerinin yılın ikinci çeyreğindeki büyüme  ortalaması yüzde 2,4 olarak gerçekleşirken, Türkiye aynı dönemde yüzde 5,1 ile bu  oranın 2 katından fazla büyüdü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat)  verilerine göre, Türkiye bu yılın ilk çeyreğinde yakaladığı yüzde 5'in üzerindeki  büyüme performansını ikinci çeyrekte de sürdürdü. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,2 büyüyen Türkiye ekonomisi, ikinci çeyrekte yüzde 5,1'lik büyüme oranını yakaladı.

Türkiye bu büyüme oranlarıyla söz konusu dönemlerde Avrupa  ortalamalarını geride bıraktı. Avrupa ülkeleri yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,1,  ikinci çeyreğinde ise yüzde 2,4 büyüdü. Böylece Türkiye, Avrupa ortalamasının 2 katından fazla büyüme gösterdi.

Avrupa'da yılın ikinci çeyreğinde en fazla büyüme kaydeden ülke  Romanya oldu. Romanya söz konusu dönemde yüzde 5,7 büyüme başarısı yakaladı.  Romanya'yı yüzde 5,2 ile Estonya ve Slovenya izledi.

Türkiye, yılın ikinci çeyreğindeki yüzde 5,1'lik büyümesiyle Avrupa  ülkeleri arasında dördüncü sırada yer aldı.

Yılın ikinci çeyreğinde Avrupa'nın önde gelen ekonomilerinden Hollanda  yüzde 3,8, Almanyayüzde 2,1, Fransa ve İngiltere ise yüzde 1,7 büyüdü.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA