• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye 7 altın 1 gümüş madalya kazandı
13 Nisan 2013 Cumartesi 10:05

Türkiye 7 altın 1 gümüş madalya kazandı

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Wushu Şampiyonası'nın ikinci gününde Türk Milli Takımı, 7 altın, 1 gümüş madalya kazandı.

"Qinde" kategorisi alt gençlerde mücadele eden Gamzenur Sarı, finalde karşılaştığı takım arkadaşı Hacer Gülmez'i mağlup ederek altın madalyanın sahibi olurken, Gülmez, gümüş madalyada kaldı.

Günün diğer final karşılaşmalarında rakiplerini yenmeyi başaran milli sporcular Beyzanur Karakaya, Okan Sopa, Sertuğ Kaan Sever, Mahsun Ulusal, İlyas Nas ve İbrahim Altınsöz de Türkiye'ye altın madalya kazandırdı.

Şampiyonaya yarın yapılacak müsabakalarla devam edilecek.

Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Akyüz

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, şampiyonada "Taolu" kategorisinde başörtüsüyle yarışan ancak puanlaması yapılmayarak elenen Zeynep Akyüz'ün durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, müsabakada Akyüz'ün aslında 9,50 puan aldığını iddia etti.

Rus başhakemin, diğer hakemleri yanına çağırarak puanlamanın açıklanmasını engellediğini öğrendiklerini ifade eden Akyüz, yaşanan bu olayı tutanak altına aldıklarını söyledi.

Akyüz, itirazlarının ardından, puanın açıklanmama nedenini beklediklerine değinerek, "Masadaki hakemler Rus. Müsabakaları da üzerlerinde 'Rusya' yazan eşofmanla yönetiyorlar. Burası tarafsız bir jüri değil. Rus jürisi. Bu durum kabul edilebilir bir şey değil. Spor kurallarına ve centilmenliğe aykırı bir durum. Bunu da mahkemelere taşıyacağız" dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA