• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye 3 önemli dalga ile karşı karşıya
07 Aralık 2017 Perşembe 16:15

Türkiye 3 önemli dalga ile karşı karşıya

Aralıksız yapılan saldırılara karşı Türkiye'nin bugünkü duruşu, bir asır sonrasını belirleyecek kadar hayati önem taşıyor.

Hükümet dünyanın öbür ucunda Kore'de, küresel ekmek kavgasının ilginç sahnelerine tanık olurken, ana muhalefet partisi yine ülkenin enerjisini içeride tüketen kısır çekişmelerin fitilini ateşledi. . Millet nezdinde karşılık bulmayan söylemlerini tekrarladı durdu. İşte o anlarda aslında bilinçaltındaki duygu ve düşüncelerini de dışa vurdu. Sözde demokrat kimliğinden, idam ipini göstermeyi kafasına koymuş asıl karakter ortaya çıktı! Yazık çok yazık!

Bugün Türkiye, içeriden ve dışarıdan üç önemli dalga ile karşı karşıya...

1- Siyasi... Dış ayağında ABD ve bazı AB ülkelerinin yer aldığı, iç ayağında ise FETÖ, FETÖ imalatı kâğıtlara bel bağlayan CHP'li kimi aktörler, siyaset mühendisliği ürünü İYİ Parti, terör örgütü PKK türevi HDP var. "Peki, ne olur?" Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın güçlü siyasi kimliği, halk desteği, devlet tecrübesi ile AK Parti'nin kurumsal birikimi muhtelif siyasi dalgaları kırmaya yeter.

2- Hukuki... New York'taki kurgu mahkemeden üretilmek istenen suni dalganın kaynağı derin ABD olduğu için son yaşananlar Türk toplumunun milli tarihi hafızasındaki yerini alıyor! İçeride ise 15 Temmuz hain darbe girişimine karışanlar hakkındaki yargılamaların, zamana oynamaya, sulandırmaya fırsat bırakılmadan 2018'de sonuçlandırılması önem taşıyor.

3- Ekonomik... Kur ve faiz ekseninde tırmandırılan, bankacılık sistemini etkisi altına alması için özel gayret sarf edilen olaylar dizisinin arka planını işin uzmanları kadar sade vatandaş da iyi biliyor. Böyle ortamlarda esas olan, "direnç göstermek" ve "ayakta kalabilmektir!" Türkiye'nin bugünkü duruşu, bir asır sonrasını belirleyecek derecede hayatidir!

Bilgileri Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu köşesinden paylaştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA