• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkeş bakanlık teklifini kabul etti
26 Ağustos 2015 Çarşamba 21:30

Türkeş bakanlık teklifini kabul etti

MHP Ankara Milletvekili Türkeş'in, Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul ettiği bildirildi.

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul ettiği bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu'nun mektupla geçici hükümette bakanlık teklifinde bulunduğu MHP'li milletvekillerinden Türkeş, Başbakanlığa yazılı olarak yanıtını iletti.

Bunun üzerine, Başbakan Davutoğlu ile Türkeş'in telefonda görüştüğü belirtildi.

Başbakan Davutoğlu, telefon görüşmesinde, teklifi kabul ettiği ve anayasal bir talep olan bu yazıya olumlu cevap verdiği için Türkeş'e teşekkür etti.

Gösterdiği devlet adamlığı sebebiyle de Türkeş'e teşekkür eden Davutoğlu'nun, Türkeş ile nasıl bir görevlendirme yapılacağına ilişkin de yakın zamanda görüşmesinin beklendiği ifade edildi.

Görevi kabul eden ilk isim Türkeş oldu

Davutoğlu'nun geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere teklif götürdüğü 11 isimden şu ana kadar sadece MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş bu görevi kabul ettiğini açıklarken, daha önce seçim hükümetine bakan vereceğini açıklayan HDP'de ise karar yetkili kurullarda değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere görevlendirilen Ahmet Davutoğlu, CHP'den 5, MHP ve HDP'den de 3'er milletvekiline mektup göndermişti.

Davutoğlu'nun bakanlık teklifi götürdüğü isimler arasında eskiden genel başkanlık görevini yürüten CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile Emek Partisi'nin kurucu Genel Başkanı HDP'li Levent Tüzel de bulunuyor.

Öte yandan Ahmet Davutoğlu'nun teklif götürdüğü milletvekilleri arasında Türk siyasetinde damga vurmuş Türkeş, Demirel ve İnönü ailelerinden isimler de yer alıyor. Söz konusu isimler, MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün torunu Ayşe Gülsün Bilgehan ve 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in damadı İlhan Kesici.

HDP'den 3 ismin kararı henüz açıklanmadı

Başbakan Davutoğlu'nun geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için teklif götürdüğü HDP'den İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ile İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'ın kararları açıklanmadı.

Daha önce seçim hükümetine bakan vereceğini açıklayan HDP yönetimi, söz konusu teklife ilişkin kararını yetkili kurullarında değerlendiriyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA