• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkçe konuşan iş adamları Konyada buluştu
17 Mayıs 2011 Salı 12:16

Türkçe konuşan iş adamları Konya'da buluştu

Türkçe konuşan girişimciler, Konya Ticaret Borsasında Konyalı girişimcilerle bir araya geldi.

İran, Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Irak, Kazakistan, Karadağ, Kırgızistan, Kırım Cumhuriyeti, Kosova, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Romanya, Rusya, Sırbistan,  Tacikistan, Tataristan, Türkmenistan, Ukrayna ve Yunanistan’dan gelen Türkçe konuşan girişimciler, Konya Ticaret Borsası’nda Konyalı girişimcilerle bir araya geldi.

Konya Ticaret Borsası’nda dostluk ortamında gerçekleşen ziyarette, mobilyadan inşaata,kimya sektöründen tarıma, turizme,sağlık alanından savunma sanayine kadar bir çok alanda yatırım ve işbirliği projeleri ile birlikte gelen iş adamları ve iş kadınları Konyalı girişimcilerle sektörel ve ülkesel boyutta görüşmelerini yaptılar.

Türkiye’nin son dönemde, komşu ve çevre ülkelerle ekonomik ilişkilerini geliştirmeyi,  bölgesel düzeyde ortak refah alanları oluşturmayı dış politikasının ana gayelerinden biri haline getirdiğini belirten Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, dostluğun olduğu yerde mutlaka işbirliği ve ticaretin de olacağını belirterek,” Günümüzde hızla küreselleşen dünyamızın, diğer yandan aynı hızda bölgeselleştiğine tanık oluyoruz. Bölgesel entegrasyon çabalarının giderek arttığını, ‘komşum zenginse ben de zenginim’ anlayışının her geçen gün daha belirgin hale geldiğini görüyoruz. Avrupa, Balkanlar, Kafkasya, Orta Asya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’dan oluşan geniş bir coğrafyanın merkezinde bulunan ve 4 saatlik uçuşla 50’den fazla ülkeye erişim sağlayabilecek ender ülkelerden biri olan Türkiye,  bu stratejik ve coğrafi konumunun yanı sıra istikrarlı ekonomik politikaları ve izlediği akılcı ve dinamik dış siyaseti ile kendisini bir çekim merkezi haline getirdi. Coğrafyamızdaki ülkelerle olan ilişkilerimizin karşılıklı refah ve kalkınma ekseninde çeşitlenmeye başlamasıyla birlikte, ticaret hacmimizde hissedilir düzeyde artışlar meydana geldi. Gümrük kapılarımızdaki iş hacminin artması bunun en güzel göstergesidir.” diyerek dünyanın iki süper gücünden biri olan Sovyetler Birliği’nin topla tüfekle değil girişimcisinin olmamasından dolayı tarihe gömüldüğünü ifade etti.

Heyete hitaben bir konuşma yapan Konya Ticaret Borsası Meclis Başkan Vekili Selçuk Öcal Türk iş dünyası olarak, coğrafyamızın zenginleşmesi, tekrar istikrar ve refah havzası haline gelmesi için,işbirliği ve güçlü ekonomik ilişkiler kurmak istediklerini belirterek ,”Konya 32 bin KOBİ’siyle, geniş bir tarım potansiyelinin yanı sıra derin bir kültürel zenginliğe sahiptir. Konuk iş adamlarımızın hepsinin ilgi alanlarına girecek Konyalı bir işletme veya girişimci bulacaklarına inanıyorum. Komşu ve çevre ülkelerle ticari ilişkileri geliştirmenin, ortak refah alanları oluşturmanın ne denli önem taşıdığını, bunun ticarete konu olan ülke halklarının yaşam standardını nasıl yükselttiğini biz Türkiye olarak tecrübelerimizle yaşayarak gördük.Konyalı iş adamları olarak,kültürel ve tarihi olarak kuvvetli bağlarla kaynaştığımız yakın coğrafyamızdaki ülkelerle ticari bağlarımızı da sağlam temellerde geliştirmek istiyoruz.” dedi.

Türkçe Konuşan İşadamları heyetindeki girişimciler, Konya’da çok sıcak karşılandıklarını belirterek, Konya’nın sanayi,turizm ve tarım alanlarındaki zenginliği ve coğrafi konumu bizlerin dikkatini hep çekmiştir.Artık ticari yatırım ve iş birlikleriyle, dostluk bağlarımızı ticari olarak da taçlandırmak istiyoruz diyerek, gördükleri ilgiden dolayı Konya Ticaret Borsası’na teşekkürlerini ilettiler. 

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA