• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk yolculara havaalanında Alman zulmü!
21 Ocak 2015 Çarşamba 09:45

Türk yolculara havaalanında Alman zulmü!

Almanya aktarmalı olarak İstanbul’dan Portekiz’e giden Ferhat - Ayten Oğuz çifti Almanya’da polis tarafından darp edildi.

Ayten Oğuz’un başörtüsünü zorla açan polisler, eşi Ferhat Oğuz’u da darp ettiler. Neye uğradığını şaşıran çift, saatlerce karakolda bekletildikten sonra İstanbul’a gönderildi.
Son zamanlarda İslam karşıtı gösterilerle gündeme Almanya’da bir skandal daha yaşandı. Haftasonu Portekiz’e gitmek için İstanbul’dan yola çıkan Ferhat Oğuz ile eşi Ayten Oğuz, aldıkları İtalya vizesiyle Almanya’nın Frankfurt şehrinde aktarma için indi. Oğuz çifti, Alman polisi tarafından gerekçesiz olarak önce karakola götürüldü, burada darp edildikten sonra vizeleri iptal edilerek Türkiye’ye gönderildi. Hastaneden darp raporu alan Ferhat Oğuz, Almanya’daki polislerden şikayetçi oldu.
BU VİZEYİ NASIL ALDIN

Ferhat Oğuz, olayı şöyle anlattı; “Sabah 5 uçağına bindik. Frankfurt’ta inince aktarma yapacaktık. Bir anda memurlar geldi ve bizi karakola götürdüler. Yaklaşık 4 saat karakolda beklettikten sonra 4 memur bir odaya girdi ve bana ‘bu vizeyi nasıl aldın’ tarzında sorular sordu. Ben de başvuru yapıp aldığımı, daha önce farklı ülkelere de uçtuğumu söyledim. Bana, vizede hata olduğunu ve para ödemem gerektiğini söylediler” ifadelerini kullandı.
BAŞI AÇIK RESMİ ÇEKİLDİ

Vizelerinde bir sorun olmadığını söyleyen Oğuz, “Ancak tercüman kişi, parayı vermezsem beni kelepçeleyeceklerini söyledi. Ben ısrar edince 4 polis beni yere yatırdı ve üzerimdeki parayı aldılar. Direnmeye çalışınca da beni darp ettiler” dedi. Polisler eşini darp ederken, Ayten Oğuz’u da başka bir odaya aldılar. Kadın polislerin kendisine bir kağıt imzalatmaya çalıştığını söyleyen Oğuz, “Eşime sormadan hiçbir şey imzalamak istemediğimi söyledim. Daha sonra kadın polisler zorla başımı açtırıp fotoğrafımı çekti” şeklinde konuştu.
Kaynak : yenişafak

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA