• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk Yıldızları Konya semalarında
15 Mayıs 2011 Pazar 19:10

Türk Yıldızları Konya semalarında

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesinde bulunan Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi "Türk Yıldızları"..

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesinde bulunan Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi "Türk Yıldızları", 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Konya semalarında gerçekleştirdiği gösteriyle nefesleri kesti.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı Türk Yıldızları Akrobasi Timi, Konya'da gösteri uçuşu yaptı.19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Yerleşkesi 19 Mayıs Stadyumu'nda toplanan kalabalık, 8 uçakla gerçekleştirilen gösteriyi heyecanla izledi. Gösteriye Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Orhan Turfan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet Üs Komutanı Ateş Mehmet İrez, Selçuk Üniversite Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, davetliler, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Pilotların gökyüzünde yaptıkları birbirinden tehlikeli hareketler büyük beğeni topladı. Gösterilerin ardından Türk Hava Kuvvetleri tarafından stada kurulan askeri ekipmanlardan oluşan tanıtım sergisi de açıldı. Gösterileri izleyenler sergiyi de gezerek, ekipmanlar hakkında bilgi alma fırsatı buldu. Standı gezen Vali Aydın Nezih Doğan, sergilenmek üzere getirilen bir savaş uçağının kabinine bindi ve yetkilerden bilgi aldı.

Gösteriyi izledikten sonra gazetecilere konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, "Çok ciddi bir eğitim içeriyor yapılan hareketler. Sanıyorum ki bu tehlikeli hareketleri yapabilmek için arkadaşlarımız önemli bir eğitim alıyorlar. Tabiki eğitim yetmiyor, gösteriyi yapabilmek için güven de duyuyorlar. Yüksek disiplin altında çalışıyorlar. Buradan şöyle bir ders çıkarabiliriz kendimize; eğer insanlar eğitimlerine dikkat ederlerse kendilerine güvenirlerse Konya'da yapabilecekleri her şeyi yapabilirler. Türk Yıldızları Dünya'nın bir kaç Hava Kuvvetleri'nin yaptığı işi yapabilen bir organizasyon fakat bunlar içerisinde Dünya'nın en iyisi bunlar. Şüphesiz dünyanın en iyi olmalarının sebebi Dünya'nın en iyi Hava Kuvvetleri'nde yetişmiş olmaları. Onlara başarılar diyoruz. Konya'ya böyle güzel bir gün yaşattıkları için teşekkür ediyoruz. Kalbi olan izlemesin" şeklinde konuştu.

Türk Yıldızlarının Dünya'ya, Türkiye'ye mal olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan da, "Biz onlarla gurur duyuyoruz. Çok başarılı uçuş oldu. Teşekkür ediyoruz ve devamını bekliyoruz" dedi.

TÜRK YILDIZLARI
Halen dünyada süpersonik (sesten hızlı) jet uçakları ile akrobasi gösterileri yapan ender timlerden biri olan Türk Yıldızları Akrotim Filosu 3. Ana Jet Üs Komutanlığı Konya bünyesinde 7 Kasım 1992 tarihinde kurulmuş ve 11 Ocak 1993 tarihinde Türk Yıldızları çağrı adını almıştır. Yurt içi ve yurt dışında icra ettiği hava gösterileri ile Türk Hava Kuvvetleri'nin imkan ve kabiliyetlerini sergilemekte, havacılık sevgisini aşılamakta, genel anlamda Türkiye'nin tanıtımını başarı ile yerine getirmekte. Türk Yıldızları bugüne kadar yaptığı gösterileri başarı ile icra etmiş, adından ve temsil ettiği Türkiye Cumhuriyetinden, kendi bölgesinde ve dünyada barışın güvencesi durumunda olan Türk Hava Kuvvetleri'nin etkinliğinden sıkça bahsettirmiştir.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA