• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk Yıldızları Beyşehir semalarında gösteri yapacak
15 Ağustos 2014 Cuma 14:36

Türk Yıldızları Beyşehir semalarında gösteri yapacak

Dünyanın sayılı süpersonik akrotimlerinden birisi olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Türk Yıldızları 23 Ağustos’ta Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü semalarında gösteri yapacak.
Dünyanın sayılı süpersonik akrotimlerinden birisi olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Türk Yıldızları 23 Ağustos’ta Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü semalarında gösteri yapacak. 
Yapılması planlanan gösteri uçuşu ile ilgili konuları görüşmek üzere Beyşehir Kaymakamlığı'nda bir toplantı düzenlendi. Kaymakamlık Toplantı Salonu'ndaki toplantıya, Beyşehir Kaymakam Vekili Bülent Ay, Filo Komutanı Hava Pilot Yarbay Zeki Koltukoğlu, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutan Vekili Yaşar Akdeniz, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül ve bazı kurumların amirleri katıldı. 
Beyşehir Kaymakam Vekili Bülent Ay, ülkenin gururu ve yüz akı olan Türk Yıldızları'nın 23 Ağustos'ta Beyşehir ilçesi sınırları içerisinde bir gösteri uçuşu planladığını, bu uçuşu izlemede katılımın yüksek seviyede olması ve teknik konuların görüşülmesi amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gösteri uçuşu için bu yıl ilçe olarak sadece Beyşehir'i tercih etmelerinin kendilerini ve Beyşehirliler'i çok onurlandırdığını belirten Ay, Beyşehir'in seçilmesinin birçok sebebi olduğunu da vurguladı. Kaymakam Vekili Ay, gösteri uçuşunun Beyşehir semalarında icra edilecek olmasının göl ve yörenin diğer tarihi ve kültürel yönlerinin tanıtımına da ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşündüğünü dile getirdi.
Filo Komutanı Hava Pilot Yarbay Zeki Koltukoğlu ise, bu zamana kadar gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında 400’ün üzerinde gösteri yapan Türk Yıldızları'nın 23 Ağustos’ta Beyşehir'de gösteri uçuşu yapacak olmasının heyecanının kendilerine de yansıdığını söyledi. Bu yıl Genelkurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Beyşehir isteği geldiğinde, kendilerine dönüş yaptığını, gösteri uçuşu yapabileceklerini belirtmeleri üzerine bu iznin alındığını belirterek, “Biz de bu izin üzerine Beyşehir’e geliyoruz” dedi. Koltukoğlu, bu sene Türkiye’de 12 gösterilerinin olduğunu, 14 Eylül’de de Konya’da gösteri yapmayı planladıklarını, 23 Ağustos’ta yapılacak Beyşehir Gölü üzerindeki gösterinin ise Konya öncesi kendileri için iyi bir prova niteliği taşıdığını belirtti. Koltukoğlu, “Göl üzerinde uçmamız, hem uçuş emniyeti açısından hem daha bir kolaylık sağlıyor. Yapacağımız antrenmanlar açısından da göl üzerinde uçmak ayrı bir tecrübe oluyor bizim için. Onun için oldukça heyecanlıyız. Aynı zamanda Beyşehir üzerinde bazı fotoğraflarımız vardı, şimdi Beyşehir sayesinde daha güzel fotoğraflar elde etme şansımız da olacak. Çok güzel fotoğraflar yakalanabiliyor. Bu fotoğraflar da aynı zamanda kaymakamlığımızın, belediye başkanlığımızın arşivinde de olacaktır. İlerleyen dönemlerde inşallah bu bir kültür haline gelir, Konya’da her sene bir yerde gösteri yapacak duruma geliriz inşallah” dedi.
Beyşehirliler'in belki farkında olmadan Türk Yıldızları'nın 22 yılın üzerinde bölgedeki semalarda uçtuğunu aktaran Koltukoğlu, "Aslında Konya'da da zaman zaman bizim ses tonları yüksek olduğu için biraz rahatsız ediyor olabiliriz. Ama bir şey var, 'jet sesi özgürlüğün de sesidir' demişler. Bu jet sesi insanların kulağında özgürlük olarak kalırsa o zaman tadı daha bambaşka oluyor o sesin. O sesi şimdi biz Beyşehir Gölü üzerinde daha yüksekte yapıyorduk. Şimdi Beyşehir halkının gözü önünde bir kez daha göstermek için geldik. İnşallah 23 Ağustos'ta olabildiğince Beyşehir halkını orada görürsek bizim için en büyük destek, en büyük hediye o olacak. Biz de elimizden geldiği kadar onlara Mevlana figürlerini gökyüzünde nasıl göstereceğiz, bu işte gökyüzü semazenleri nasıl olur, onu bütün Beyşehir halkını göstermek için çalışmalarımızı tamamlayacağız. 23 Ağustos'ta seçeceğimiz saatte gösteri merkezine tüm Beyşehirliler'i ve tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, Türk Yıldızları'nın Beyşehir Gölü üzerinde gösteri uçuşu yapacağı duyurusunu daha önce yapmış olduklarını vurgulayarak, "23 Ağustos tarihi de belliydi, ancak filo komutanımızın tarihle ilgili ufak tefek aksaklıklar olabileceğini belirtmesi üzerine tarihini ilan etmemiştik. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bizleri kırmadı. Türk Yıldızları, 2014 yılı içerisinde Türkiye genelinde bir ilçe üzerinde gösteri yapacağı tek yer Beyşehir olacak. O yüzden kendilerine bu sebepten dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Beyşehir ve gölünün doğal güzelliklerini görme adına Beyşehir'e Türk Yıldızları'nın vermiş olduğu katkıyı görme adına 23 Ağustos günü yapılacak gösteriye başta Beyşehir halkı olmak üzere, Seydişehir, Hüyük, Derebucak ve Derbent ile Konya genelindeki tüm vatandaşlarımızı ilçemize davet ediyorum" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA