• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk seçmenler için Almanyada sandık hazırlığı
17 Kasım 2013 Pazar 22:48

Türk seçmenler için Almanya'da sandık hazırlığı

Almanyadaki Türk vatandaşlarının, gelecek yıl Türkiyede yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanabilmelerine yönelik çalışmalar hız kazandı.
Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru başkanlığında toplanan "Almanya Başkonsoloslar Konferansı", seçim hazırlıklarını da ele aldı.
 
Büyükelçi Naci Koru’nun açılış konuşması ile bu akşam başlayan konferansta yarın "Yurtdışında Seçim Düzenlemesi" konulu oturum yapılacak. Bu oturuma, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Üyesi İlhan Hanağası ile YSK İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Harun Özkan katılacak.
 
Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve Almanya’nın 13 kentinde görev yapan başkonsolosların katıldığı toplantıda, gelecek yıl ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanabilmelerine dönük hazırlıklar ve mevcut sorunlar ele alınacak.
 
Yurt dışında kayıtlı olan seçmenlerin, belirlenecek bir zaman diliminde başkonsolosluk binalarında kurulacak sandıklarda oy kullanmaları planlanıyor ancak Almanya'daki bazı başkonsolosluk binalarının yeterli büyüklük ve imkânlara sahip olmaması nedeniyle alternatif çözümler üzerinde çalışmalar sürüyor.
 
Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları önceki seçimlerde yalnızca gümrük kapılarına giderek oy kullanabiliyordu. Son seçimlerde yurt dışındaki Türk vatandaşlarının seçimlerde oy kullanma oranı yüzde 5’lere düşmüştü.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA