• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk savaş uçakları bomba yağdırdı
29 Ekim 2012 Pazartesi 15:15

Türk savaş uçakları bomba yağdırdı

F-16'lar terörist kamplarını hedef aldı

Şırnak’ta dün akşam PKK’lıların güvenlik güçlerine yönelik eş zamanlı düzenlediği ve 1 polisin şehit olduğu saldırılarının ardından teröristlerin kaçış güzergahları ile PKK’nın Kuzey Irak’taki Zap ve Metina kampları Diyarbakır’da bulunan Pars Filosu’na bağlı F-16 savaş uçakları tarafından bombalandı.

BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLMUŞTU

Şırnak’ta dün akşam saatlerinde PKK’lıları Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve 23’üncü Jandarma Sınır Tümeni’ni ve lojmanlarına yönelik roketli ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda polis memuru İbrahim Engin, şehit oldu. Saldırılarının hemen ardından Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8’inci Ana Jet Üssü’nde yoğun hareketlilik başladı. Üsteki hareketliliğin ardından Diyarbakır’dan peş peşe savaş uçakları kalktı. Saldırının ardından saat 20.30 sıralarında Diyarbakır’dan kalkan Pars Filosu’na bağlı 6 F-16 savaş uçağı Şırnak bölgesine doğru yöneldi. Pars Filosu’na bağlı 2 uçak ilk olarak Şırnak’ta saldırıyı düzenleyen terörist grubun geçiş güzergahında olan dağlık bölgede tespit edilen hedefleri vurdu.

ACİL KODLU HAVA OPERASYONU

Alınan anlık istihbarat üzerine ’Acil’ koduyla düzenlenen hava operasyonunun sonraki hedefi, Kuzey Irak oldu. Pars Filosu’na bağlı 4 F-16 uçağı ise Şırnak üzerinden uçarak Irak’ın kuzeyinde bulunan PKK’nın en büyük kamplarından Zap ve Metina’da tespit edilen hedefleri vurdu. Tespit edilen hedefler arasında örgütün uçaksavar mevzilerinin tahrip edildiği belirtildi. Yaklaşık 4 saat süren hava harekatı saat 00.30 sıralarına kadar devam etti. Harekata katılan Pars Filosu’na bağlı uçakların görevini başarıyla tamamlayarak emniyetli bir şekilde üsse döndükleri ifade edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA