• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk ninnilerinde İslami motifler
05 Ekim 2011 Çarşamba 21:20

Türk ninnilerinde İslami motifler

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı tarafından çıkarılan ''Türk Ninnilerinde İslami Motifler'' adlı kitap yayımlandı.
Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı tarafından çıkarılan ''Türk Ninnilerinde İslami Motifler'' adlı kitap yayımlandı.
     Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdülkerim Bahadır, Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, kültürümüzde önemli bir yere sahip olan ninnilerin milli kimliğin ve huzurun oluşumuna katkı sağladığını söyledi.
     Ninnilerine eğitim süreçlerinden duaya kadar hemen tüm bireysel ve toplumsal olguları içerdiğini ifade eden Bahadır, şunları kaydetti:
     ''(Türk ninnilerinde İslami Motifler) adıyla editörlüğünü üstlendiğim Dr. Ayşe Farsakoğlu Eroğlu'ya ait bu kitap, ninnilerimizde dini-ahlaki içerikleri sistematik bir şekilde ortaya koyması bakımından önemli bir ayrıcalığa sahiptir. Bu çalışma, hem malzeme çokluğu hem konu çeşitliliği hem de manevi bağlantılarıyla ninni olgusunu bilimsel yöntemlerle el alıp değerlendiren kıymetli bir eser niteliği taşımaktadır.''
     Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı'nın basımını üstlendiği eserin, kültür hayatımızda önemli bir boşluğu dolduracağına inandığını dile getiren Bahadır, kitabın okuyucular üzerinde ayrı bir etki bırakacağına inandığını bildirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA