• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk mühendislerden dünyada bir ilk!
11 Ekim 2017 Çarşamba 13:19

Türk mühendislerden dünyada bir ilk!

Türk mühendisler, dünyada bir ilki başararak Altınmatik geliştirdi.

TÜBİTAK destekli bu yerli üretim makineden, ATM`den işlem yapar gibi günün her saatinde sertifikalı altın satın alabileceksiniz. 2018 Ocak ayında Dubai`de kullanılacak cihaz, Ortadoğu coğrafyasına ihraç edilmek için şimdiden gün sayıyor.

Türk mühendis ve yazılımcılar, dünyada bir ilki başararak ‘Altınmatik’ geliştirdi. Hindistan’dan sonra günlük hayatta en fazla altın kullanan ülkemizde işlemleri kolaylaştıracak bu makine tıpkı ATM gibi çalışıyor. Doğumda ve düğünde olmazsa olmaz bir hediyemiz, altına artık günün her saati ulaşabileceğiz. TÜBİTAK desteği ve Ekonomi Bakanlığı’nın teşvikleriyle üretilen cihaz, altın rafineleri tarafından üretilen sertifikalı ürünlerin satışını yapacak. Yenişafak'ta yer alan habere göre evlendirme daireleri ve sonrasında hastanelere yerleştirilecek Altınmatik’lerden 7/24 yarım gramdan, 50 grama kadar altın alabileceksiniz.

BU SAATTE NEREDEN ALTIN BULURUM DİYE ÜZÜLME

Düğün ve doğumların vazgeçilmez hediyesi olan altınınızı artık kuyumcu aramadan bu makinelerden çekebileceksiniz. Cihaz kayıtdışılık ve sahte veya gramajı düşük ürünlerle mücadeleye destek olacağı gibi, akşam saatlerinde düğüne yetişmeye çalışan, trafiğe takılıp kuyumcu bulamayanların da imdadına koşacak.

Nakit veya kredi kartı kabul eden bu Altınmatik aslında bir içecek otomatları mantığıyla çalışıyor ve o andaki değer üzerinden size altını veriyor. Hediye amaçlı alıyorsanız isterseniz üzerine mesaj da yazdırabilirsiniz. Altınmatik, 2.5 tonluk bir cihaz, ayrıca kendi içinde de ilgili altını muhafaza eden bir kasa var, akıllı sensörlerle donatılmış vaziyette.

YILBAŞINDA DUBAİ’DE

Cihazı geliştiren ve patentini alan Elektronet Firması’nın İcra Kurulu Başkanı Can Yanyalı, ürünü Birleşik Arap Emirlikleri’ne ihraç ettiklerini ve ilk olarak Dubai’nin en büyük alışveriş merkezi Dubai Mall’da görücüye çıkacağını söylüyor. 2018’in ilk ayında kullanılacak cihazın dünyada örneği yok. Türkiye'de ise 6 ay içinde kullanmaya başlayacağız.
 

altinmatik.jpg

NİKAH SALONU VE HASTANEYE KURULACAK
 
Ülkemizde ilk olarak evlendirme dairelerinde kurulacağı bilgisini veren Can Yanyalı, “Özellikle belediyelerden bu konuda ciddi bir ilgi ve talep var. Onlarla da işbirliği içinde olacağız. Belediyeler, altın rafineleri ve Elektronet’in gelir paylaşım esasına göre 3’lü bir yapısı olacak” diyor.
 
Yerli Altınmatiklerin önemli bir ihracat potansiyeli taşıdığını belirten Yanyalı, “TÜBİTAK'tan AR-GE desteği aldık ve geliştirdiğimiz ürünlerin ticari getiri sağlamasına dikkat ediyoruz. Projeyi anlattığımızda Dubai başta olmak üzere birçok ülkeden olumlu geri dönüşler aldık. Özellikle altına dayalı işlemlerin günün her saatine yayılmasını sağladığı için önemli bulundu” bilgisini veriyor.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA