• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk-Macar ilişkileri konulu konferans düzenlendi
22 Mayıs 2012 Salı 15:42

Türk-Macar ilişkileri konulu konferans düzenlendi

Macaristan Pecs Üniversitesi Germanistik kürsüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Zoltan Szendi Türk-Macar tarihi ve ilişkileri üzerine bir konferans vermek üzere Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu
Macaristan Pecs Üniversitesi Germanistik kürsüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Zoltan Szendi Türk-Macar tarihi ve ilişkileri üzerine bir konferans vermek üzere Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’ ne geldi. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans salonunda düzenlenen konferans yoğun ilgi gördü.
Prof. Dr. Zoltan Szendi, konferansta yaptığı konuşmada, Macaristan'ın 150 yıl Osmanlı devleti himayesinde kaldığı dönemde bağımsızlığını kaybettiğini belirterek, bu durumun Macaristan üzerinde o döneme ait eserlerle kalıcı bir etki bıraktığını kaydetti.
Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın Zigetvar seferinde vefat etmesi üzerine naaş’ ının bozulmaması için iç organları alınarak Zigetvar' a gömüldüğünü anlatan Szendi, şunları söyledi:"Zigetvar'da, Türkler ve Macarlar için önemli olan Türk-Macar Dostluk Parkı var. Bu park, 1994 yılında Kanuni Sultan Süleyman'ın doğumunun 500. yıl dönümünde yapıldı. Türk-Macar Dostluk Parkı'nın tarih açısından yeri çok önemli. Osmanlı Devleti'nin en büyük liderlerinden biri olan Kanuni Sultan Süleyman 1566'da Zigetvar seferinde çadırını burada kurdu."

Ali Çorbacı gibi Türk asıllı Macar edebiyatçıların ülkelerinde önemli bir yere sahip olduğuna da değinen Szendi sunumunda; Türk-Macar tarihi, Macaristan'daki Türk eserleri, Milletlerarası ilişki, Türk-Macar ticari ilişkileri ve Türk-Macar kültürel ilişkileri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Konferansla birlikte Pecs Üniversitesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi arasında Erasmus çerçevesinde işbirliğine yönelik karşılıklı görüşmeler de yapıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA