• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk Lirasının yeni simgesi pazara indi
03 Mart 2012 Cumartesi 13:45

Türk Lirası'nın yeni simgesi pazara indi

Tartışılan yeni simge, tanıtıldıktan iki gün sonra semt pazarlarında yerini aldı.

Tartışılan yeni simge, tanıtıldıktan iki gün sonra semt pazarlarında yerini aldı. Türk Lirası simgesi, Antalya'nın Kızılsaray Mahallesi'nde her cuma kurulan semt pazarındaki meyve sebze tezgahlarında ürünlerin fiyatının yazıldığı karton kağıtlarda kullanıldı.
Simgeyi karışık bulduğunu ve anlamadığını söyleyen kimi pazar müşterisinin yanında, başarılı bir seçim olduğunu savunan müşteriler de yer aldı.

55 yaşındaki emekli memur Samime Kurtuluş, simgeyi iyi bulduğunu ancak, simgeden çok emekliye yapılan zamlarla daha çok ilgilendiğini söyledi. Kurtuluş, "20 lira zamla pazara çıkamaz olduk. Ne yapalım yeni simgeyi?" dedi.

Tezgahında biber satan pazarcı Tolga Sevimli ise, "Çok beğendik ve hemen kullandık. Çok güzel bulduk. Paramızın da bir simgesi olması çok iyi. Halktan beğenen de var, beğenmeyen de var. Ama ben beğendim ki yapıyorum" dedi.

Pazarcı Ali Selim, hiç beklemeden tezgahında yeni simgeyi kullandığını söyledi. Gelip gören pazar müşterisinin sadece baktığını, tepki göstermediğini söyleyen Ali Selim, simgenin bir yenilik olduğunu ve güzel bulduğunu ifade etti. Selim, "Simge gayet güzel. İlgi çekici" dedi.

Pazarda alışveriş yapan emekli 65 yaşındaki Turhan Çolak, "Hiç iyi bulamadım. Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırıyor bu simge. Türkiye Cumhuriyeti yazıyordu. Şimdi 'Tayyip Erdoğan' yazıyor. Aynı zamanda bu amblem Ermenistan'ın ambleminin ters çevrilmiş şeklidir. Türkiye, Ermenistan mı oldu? Onun için hiç hoşuma gitmedi bu. Beğenmedim" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA