• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk Kızılayının Nepalde yardımları sürüyor
08 Mayıs 2015 Cuma 08:32

Türk Kızılayı'nın Nepal'de yardımları sürüyor

Nepal'de meydana gelen depremin ardından ilk günden itibaren yardım çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı, depremzedelere 2 bin adet branda dağıttı.

Türk Kızılayı, Nepal'deki depremzedelere 2 bin adet branda dağıttı.

Nepal'de meydana gelen depremin ardından ilk günden itibaren yardım çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı, başkent Katmandu, ilçeleri ve Himalaya Dağları'nın eteklerindeki ulaşılması güç bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Günlük su ve gıda yardımını rutin olarak devam ettiren Kızılay, daha önce kurduğu 5 adet 56 metrekarelik genel maksatlı çadırın ardından depremzedelere 2 bin adet branda dağıttı.

Başkent Katmandu'da 450, Navakot'ta 300 ,Gorka'da 350, Kavre,Sindhuli ve Sindipalçok bölgelerinde 300 olmak üzere 2 bin adet branda çadırları olmayan depremzedelerin en kısa sürede daha uygun koşullarda yaşayabilmesi için kendilerine verildi.

AA muhabirine dağıtıma ilişkine açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Delegasyon Başkanı Mücahit Salih Duran, Nepalli depremzedelere yardımları hız kesmeden devam ettiklerini belirterek," İlk günden bu yana çalışmalarımızı depremden en fazla etkilenen bölgelerde yoğunlaştırarak sürdürüyoruz. Bu kapsamda dağıtımın hızlıca yapılması ve depremzedelerin ihtiyaçlarına acilen cevap verilmesi için  ilk etapta 2 bin adet brandamızı Nepalli ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunduk. Günlük rutin olarak gıda ve su yardımlarımız ise devam ediyor" ifadesini kullandı. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA