• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk Kızılayı Konya İl ve İlçe toplantısı yapıldı
19 Nisan 2012 Perşembe 16:43

Türk Kızılay'ı Konya İl ve İlçe toplantısı yapıldı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ''Türk devletinin ve Türk Kızılayı'nın ortaklaşa yaptığı Van operasyonu, lojistik açıdan dünyanın bir numaralı operasyonudur'' dedi.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ''Türk devletinin ve Türk Kızılayı'nın ortaklaşa yaptığı Van operasyonu, lojistik açıdan dünyanın bir numaralı operasyonudur'' dedi.
Akar, Konya Ticaret Borsası'nda düzenlenen Türk Kızılayı Konya İl ve İlçe Bölge Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Mevlana şehri Konya'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Türk Kızılayı'nın her sektörde çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Akar, 2005 yılında 250 bin kan toplayarak çıktıkları yolculuğa bu yıl itibariyle 1 milyon 500 bin kan toplayarak devam ettiklerini, Türkiye'nin kan ihtiyacının tamamını Türk Kızılayı olarak karşılamayı hedeflediklerini dile getirdi. Van'da meydana gelen depremde Türk Kızılayı'nın güçlülüğünü ispatladığına inandıklarını vurgulayan Akar, ardından Suriye'den kaçarak Türkiye-Suriye sınırındaki kamplara yerleşen misafirleri ağırlamakla ilgili faaliyetleri olduğuna dikkati çekti.
Suriye sınırındaki faaliyetlerde devletin yanında yardımcı rol üstlenerek tüm lojistik ihtiyaçları karşıladıklarını anlatan Akar, ''Bunun yanında dün tüm Türkiye'de şiddetli bir fırtına yaşandı. Türk Kızılayı bu fırtınada da orman yangınlarında ve kendisine ihtiyaç olunan her yerde afetzedelerin, muhtaçların yanında oldu'' diye konuştu. Herkesin uyuduğu saatlerde Türk Kızılayı ekiplerinin Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde faaliyetlerine devam ettiğini vurgulayan Akar, ''Türk Kızılayı'nı daha fazla milletin malı yapmak'' gibi bir sloganla yeni dönemde yollarına devam ettiklerine değindi. 
     
-''Van operasyonu, lojistik açıdan dünyanın bir numaralı operasyonudur''- 
    
Türk Kızılayı'nın Van'daki acil hizmetlerin hepsini tamamladığının altını çizen Akar, bölgede 80 bin çadır, çadır kentler, Mevlana kentler ve son olarak konteyner kentler kurduklarını aktardı. Konteyner kentlere yerleşen afetzedelerin gıda ihtiyaçlarının temini için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Akar, şunları kaydetti: ''Türk devletinin ve Türk Kızılayı'nın ortaklaşa yaptığı Van operasyonu, lojistik açıdan dünyanın bir numaralı operasyonudur. Gelmiş ve geçmiş... Kanuni'nin Zigetvar Zaferi'nden Fatih'in İstanbul'u fethine kadar, yaşanmış en büyük lojistik harekettir. Ölçü olsun diye bir kriter vermek istiyorum. Bu bölgeye bu afet zamanında konteynerler, çadırlar, battaniyeler, yiyecekler, içecekler ve halkımızın topladığı yardımların götürülmesi için 30 bin tır görevlendirilmiştir. 30 bin tırın konvoy uzunluğu İstanbul ve Van arası kadardır. Başka söze hacet yoktur.''  Konuşmanın ardından Türk Kızılayı Konya Şube Başkanı Kemal Gödeneli, Akar'a semazen figürlü tablo hediye etti.  Toplantı basına kapalı devam etti.  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA