• Konya20 °C

İsmail Koç

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türk halkının demokrasi zaferi

19 Temmuz 2016 Salı 08:39

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe kalkışması Türk halkının sokaklara dökülerek cuntacılara fırsat vermemesiyle bir demokrasi bayramına dönüştü. Darbelere alışık olan Türk Siyasi Tarihi 15 Temmuz’u bir halkın kazandığı bir demokrasi zaferi olacak yazacak.

Darbeye engel olan ve bu uğurda canını feda eden birçok kahramanı da…         

Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar’ı, 1.Ordu Komutanı Ümit Dündar’ı, Özel Kuvvetler Komutanı'nın emir astsubayı Ömer Halisdemir 15 Temmuz’un simge isimleri oldular.

Bir de isimsiz kahramanlar var.

Cuntacılara fırsat vermemek için, ülkenin geleceği için canlarını feda ederek şehit olan isimsiz kahramanlar…

Bu ülke onalar her zaman minnettar olacak ve saygı ile anacak.

15 Temmuz darbe kalkışması FETÖ’nün ne kadar tehlikeli bir terör örgütü olduğunu ve bu örgütü sadece hükümetin bir siyasi ikbal mücadelesi görerek önemsemeyenlerin eleştirenlerin olayın vahametini anlamalarını sağladı. Bu yaşananlar bize FETÖ yapılanmalarının yıllardır mücadele ettiğimiz PKK’dan daha tehlikeli olduğunu gösterdi.

Kendi ülkemizin askeri kendi ülkemizin kamufulajıyla, silahıyla kendi vatandaşımıza ateş açılması affedilip, kabul edilemez. Bu yapılanın hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. Bunu yapanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Hatta idam cezasının -getirebileceğini pek sanmasam da- tekrar gündeme getirilmesi gerekiyor.

Yıllarca devletin, askeriyenin, emniyetin her kademesinde örgütlenen bu teröristlere neden bu kadar göz yumuldu. Binlercesi gözaltına, binlercesi de açığa alındı ancak bu zamana kadar neredeydik?

İşi neden sıkı tutmadık?

Yıllarca bu teröristlerin orduda, emniyette, üniversitelerde, barolarda, iş dünyasında vs. olduklarını bilip de neden bile bile lades dedik?

Bu kadar canın gitmesine gerek var mıydı?

Ama her zaman deriz ya her şerde bir hayır vardır diye…

İnşallah bu yaşananlar geleceğe daha umutla bakmamıza, demokrasimizi daha da sağlamlaştırmamıza vesile olur.

Türkiye artık eski Türkiye değil. Terör örgütleri, cuntacılar öyle eskiden olduğu gibi ellerini kollarını sallayarak istediklerini yapamayacaklar. Halk artık iradesine sahip çıkıyor. Bundan sonra da çıkmaya devam edecek.

15 Temmuz “darbe kalkışması” aynı zamanda da bir “demokrasi zaferi” olarak da anılacak ve tüm dünyaya özellikle baskı altında yaşayan İslam coğrafyasına ilham olacak…

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA