• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk girişimciler ABnin tozunu attırıyor
24 Mart 2015 Salı 08:13

Türk girişimciler AB'nin tozunu attırıyor

Türk girişimciler Avrupa’da ayak basmadık yer bırakmadığı gibi Ekonomi Bakanlığı yatırım için her türlü teşvik ve hizmeti girişimcinin ayağına götürüyor.

Türkiye'nin 2000'li yıllarda ivme kazanan ihracat büyümesinin Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı yani 2023 için amaçlanan 500 milyar ABD Doları tutarındaki büyük hedefe ulaşması için herkes canla başla çalışıyor. Bu hedefi gerçekleştirmenin yolu ise ekonomiye can suyu olacak yeni girişimcilerden geçiyor. Peki yeni girişimcilerin bu hedefte payının olması için neler yapması gerekiyor?
YENİLİKÇİ GİRİŞİMCİ
12.si İstanbul'da düzenlenen World Business Assembly Türkiye Başkanı İş Kadını Yasemin Cankurtaran'ın ev sahibesi olduğu Liderler Zirvesi Konferansı'nda Yeni Şafak'a konuşan Sanayici- İşadamı Ali Fatinoğlu, “2023 hedefinde payınızın olabilmesi için en başta bilgili olmanız gerekir. Ürün bilgisi, markalaşma bilgisi, tüketici davranışları bilgisi ile dolu olmalısınız. Vizyonel ve yenilikçi olmalı; herkesin yapamadığını yapmalısınız. Yani insanlar, “Böyle bir ürün varmış" demeli ve ürününüzü almalı" dedi.
CAZİP VE YENİLİKÇİ ÜRÜN ŞART
“Ürettiğiniz şey hep aynı kalmamalı. Ürünün cazibesini artırmalısınız. Üründe yenilik yapmazsanız uzun süre yaşamazsınız. Çünkü dünya firmalarıyla rekabetteyiz" dedi.
Türkiye'de girişimci bir ruh olduğunu kaydeden Fatinoğlu, “Bizimçalışkan ve girişimci insan sayımız fazla. Hedefleri olan bir toplumuz. Türk insanı son derece akıllı ve girişken. Avrupa'nın eski girişimci hali kalmadı. Şu anda Türk girişimciler Avrupa'nın tozunu attırıyor. Çalışmayan bir toplum haline geldiler. Buna karşı genç bir Türkiye var" şeklinde konuştu.
Otel ücreti devletten
Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: Masa başı araştırma ve e ticaret siteleri ile müşteriler ile iletişime geçtikten sonra ikinci adım gelir ki o da “yerinde Pazar araştırmasıdır". İşte burada da devletimiz ihracatçıyı destekler. Pazar araştırması gelirlerine ilişkin giderler de yüzde 70 oranında karşılanır, bu da 7 bin 500 dolardır. Her takvim yılı içerisinde 10 yurtdışı gezisi desteklenir ki bu toplamda maksimum 75 bin dolara denk gelir. Bu destekler içerisinde ulaşım, konaklama, barınma ve araç kiralama giderlerine kadar masraf kalemleri düşünülmüştür.
E-Ticaret'e 10 bin dolar destek
Yaşar Üniversitesi Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi ve Dış Ticaret Danışmanı Mutlu Yılmaz da ihracat yapmanın kolay ancak araştırılması gereken bir süreç olduğunun altını çizerken, “Öncelikle iyi bir Pazar araştırması yapılmalı. Bunun sonucunda da müşteriye ulaşılabilmeli. Bu durumda B2B diye ifade edilen sitelerden ve Ekonomi Bakanlığına bağlı ilgili ülkelerin ticari ateşelerinden bilgi alınabilir. Özellikle B2B sitelerini ücretli üyeliklerde devletimiz yıllık yüzde 70 oranında en fazla 10 bin dolara kadar destek verir. Bu destekler en fazla beş e- ticaret sitesi içindir" diye görüş verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA