• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk gemisi serbest
29 Temmuz 2010 Perşembe 11:02

Türk gemisi serbest

Somali'de korsanlar tarafından kaçırılan Frigia gemisi bu sabah serbest bırakıldı
Deniz haydutlarınca kaçırılan Malta Bayraklı '''' kuru yük si bırakıldı. Mart ayında kaçırılan ''Frigia'' kuru yük gemisinde 19'u Türk 2'si Ukraynalı personel bulunuyordu.

''GÖRÜŞMELER SONRASI, 128 GÜN SONRA FRİGİA GEMİSİ SERBEST BIRAKILDI''
Hint Okyanusu bölgesinde deniz haydutları tarafından kaçırıldıktan 128 gün sonra serbest bırakılan Malta bandralı ''Frigia'' isimli yük gemisinin, Türk Donanması'na ait Gelibolu fırkateyniyle buluşmak üzere yola çıktığı bildirildi.
 
Frigia gemisinin işletmecisi Karya Denizcilik Şirketi Avukatı Nilgün Yamaner'den aldığı bilgiye göre, deniz haydutları tarafından 128 gün önce kaçırılan geminin bu sabah Türkiye saatiyle 07.25 itibarıyla serbest bırakıldı. Yürütülen görüşmeler sonrası haydutların gemiden ayrıldığını bildiren Nilgün Yamaner, bu gelişmenin ardından gemi kaptanı 'la telefon görüşmesi yaptıklarını bildirdi.

Yamaner, ''Kaptan, 19'u Türk 2'si Ukrayna'lı 21 personelin sağlık durumlarının iyi olduğunu, yaşanan gelişme üzerine tüm personelin sevinç ve heyecan içinde olduklarını söyledi. Gemi, Somali açıklarında tutulduğu yerden, açıkta bekleyen Türk Donanması'na ait Gelibolu Fırkateyni ile buluşmak üzere yola çıktı. Buluşmanın 2-3 saat içerisinde gerçekleşmesini bekliyoruz'' dedi.

Gelibolu fırkateyni ile buluşmanın ardından geminin belirlenecek tahliye limanına gideceğini ve personelin ülkelerine gönderileceğini ifade eden Yamaner, ''Şirket yetkilileri de yaşanan gelişmeden büyük memnuniyet duydu. Bu zor günlerde, gösterdikleri güven ve sabır için gemi personeli ve ailelerine teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

İsrail'den Tayland'a gübre taşıyan Malta Bandralı 35 bin grostonluk M/V Frigia gemisi, BM oluşturduğu güvenlik koridorundan askeri gemiler eşliğinde geçtikten 1,5 gün sonra, 23 Mart günü, Hint Okyanusu bölgesinde tehlike sinyali göndermiş ve gemiyle irtibat kesilmişti.

Geminin işletmeciliğini yapan Türk Karya Denizcilik Şirketi, uydudan yapılan izlemede, geminin Somali'ye doğru ilerlediği tespit edildiğini ve deniz haydutları tarafından kaçırıldığını değerlendirdiklerini ifade etmişlerdi.

Gemide, 19 Türk ve 2 Ukraynalı toplam 21 personelin bulunduğu bildirilmişti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA