• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk Dünyası Belediyeler Birliği Üyeleri Konyada
19 Nisan 2018 Perşembe 12:36

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Üyeleri Konya'da

Belediye başkanları, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı için Konya’da buluştu.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı için Konya’da bulunan Birlik Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile programa katılan belediye başkanları Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.
 
Karaosmanoğlu, Konya’nın belediyecilik açısından en şanslı şehirlerden birisi olduğunu, Tahir Akyürek’in de Konya’ya çok büyük katkıları olduğunu söyledi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bir Selçuklu şehri olan Konya’nın gelenekle geleceği birleştiren özel bir şehir olduğunu ifade etti.
 
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Yönetim Kurulu Toplantısına katılmak üzere Konya’da bulunan TDBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve programa katılan belediye başkanları Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.
 
KONYA ÖNEMLİ BİR BELEDİYECİLİK GELENEĞİNE SAHİPTİR
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehirlerin ülkenin gelişmesine katkı yapacak şekilde yoğun çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Bu şekilde bir araya gelmelerin hem tecrübe paylaşımını sağladığını hem de yatırım kararı ya da proje kararına vesile olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Konya bir Selçuklu şehri olarak gelenekle geleceği birleştiren özel bir şehir. Milli ve manevi değerlere bağlı gelişimci insan yapısıyla bir model oluşturmaya çalışan bir şehir. Biz de elimizden geldiği kadar bu şehirdeki belediyecilik geleneğine katkı yapmaya çalışıyoruz. Konya önemli bir belediyecilik geleneğine sahiptir. İlçe belediyelerimizle birlikte buna yeni halkalar eklemeye gayret gösteriyoruz” diye konuştu.
 
KONYA TÜRKİYE’DE ÖNE ÇIKAN BİR ŞEHRİMİZ
 
Başkan Akyürek’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan TDBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Konya’nın bir Selçuklu şehri olduğunu vurgulayarak, “Belediyeciliğin de yıllar itibariyle en şanslı olduğu bir şehir. Önceki yıllarda da Konya’ya çok akıllı insanlar, akıllı meclisler gelmiş. Artık Anadolu’nun en güzel şehri haline gelmiş Konya. Altyapısıyla, ulaşımıyla, parklarıyla, yeşilliğiyle, tarımıyla ve sanayisiyle Türkiye’de öne çıkan bir şehrimiz. Tahir beyin de üç dönemdir ekibiyle Konya’ya çok büyük katkıları oldu” ifadelerini kullandı. Ziyarete Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Kıbrıs Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da katıldı.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA