• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk devleti ona buna pabuç bırakmaz
17 Haziran 2014 Salı 12:57

Türk devleti ona buna pabuç bırakmaz

MHP Genel Başkanı Bahçeli "Sayın Başbakan, namertliğin yakana yapışmasını istemiyorsan, masaya yumruğunu vur, IŞİD'e terörist diyecek sağlam duruşu göster. Türk devleti ona buna pabuç bırakmaz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin su alan bir gemi gibi dibe gittiğini, yokuş aşağı inerken freni patlayan bir kamyon gibi kontrolsüz olduğunu savundu. Türkiye'nin hayati çıkarlarının, tarihi ve kültürel haklarının hiçbir dönemde olmadığı kadar tartışılıp tehdit altında bulunduğu bir süreçten geçildiğini iddia eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Başbakan, hangi ülkenin siyasi sorumluluğunu taşıdığını unutmuştur. Başbakan, kim olduğunu, yetki ve iradeyi kimden aldığını yabana atmıştır. Peşinen ifade edeyim ki Türkiye'nin en ciddi sorun ve açmazı, 17-25 Recep Tayyip Erdoğan'dır. Türk milletinin en büyük talihsizliği, Türk tarihinin en tahammül edilemez kör noktası küresel cinayet ve ölüm projesine tıpış tıpış Eşbaşkanlık yapan bu şahıstır. Artık hiç kuşkumuz kalmamıştır, AKP hükümeti, yıkıma, bölünmeye ve düşmanlığa memur edilmiş şer yuvasıdır. AKP hükümeti, milli tezleri havaya uçurmaya, milli hasletleri yok etmeye, Türkiye'nin kapısına kilit vurmaya görevlendirilmiş batıl hayranı, bölücülük meraklısı, fitne mihveri bir menfaat oluşumudur."

"IŞİD, aynı zamanda Türkiye'ye saldırmıştır"

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunda 49 kişinin rehin alınması sırasında çatışma yaşanmamasını "manidar" olarak nitelendiren Bahçeli, "Anlaşıldığı kadarıyla, AKP'den Musul'a giden emir de bu yöndedir" dedi. Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'ne göre, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunun dokunulmazlığı olduğuna dikkati çeken Bahçeli, uluslararası hukuka göre, konsolosluğun bulunduğu alanın Türkiye toprakları olduğunu vurguladı. Bahçeli, şunları söyledi:

"Yani IŞİD, aynı zamanda Türkiye'ye saldırmıştır. Yani IŞİD, vatan topraklarına kast etmiştir. Bunun yanında Türk Bayrağı'nı alçakça indirmiştir. Sayın Başbakan, soruyorum sana, bunlar senin için bir anlam ifade ediyor mu? Bayrak inmiş, vatan işgal edilmiş, insanımız rehin düşmüş, bunlar sana bir şeyi çağrıştırıyor mu? Sayın Erdoğan, sana diyorum, sana sesleniyorum, iradeni kime ipotek ettirdin, vicdanını kime devrettin, siyasetini kimlere peşkeş çektin? Musul düşerken, Türkmenlerin kanı sel gibi akarken sen para mı sayıyordun, para mı sıfırlıyordun, evladının bir türlü anlamadığı lisanla rüşveti mi gizliyordun? Hayret ediyoruz ki dünyayı kurtarma tantanası altında villayı parayla, cebini haramla dolduran aslan parçası Recep Tayyip Erdoğan'dan IŞİD'e en ufak bir tepki gelmemiş, haysiyetli bir itiraz yükselmemiştir. Başbakan, Obama'dan medet beklemiş, fakat yüz bulamayınca Irak dosyası koltuğunda dolaşan Başkan Yardımcısından telefon trafiğiyle icazet ummuştur. Türkiye'nin toprakları işgal edilmiş, bayrağı tıpkı Diyarbakır'daki gibi indirilmiş, insanları rehin alınmıştır; ne var ki Başbakan muhalefete nasıl kara çalarım, nasıl yüklenirim, nasıl iftira atarım derdindedir. Bu ne utanmazlık, bu ne kendini bilmezliktir?"

"Başbakan ya IŞİD taraftarıdır, ya IŞİD sevdalısıdır"

IŞİD'in Türkiye'ye kafa tuttuğunu, Türkiye ile aracılar vasıtasıyla pazarlık yapmanın peşinde olduğunu öne süren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Başbakan bunlara kafa yormak yerine, bizim IŞİD'i tahrik ettiğimizi yüzsüzce iddia etmektedir. Başlıbaşına tahrik ve provokasyon olan bu terör örgütünün bizim tarafımızdan kışkırtıldığını söyleyebilmek için bir insanının gizli IŞİD militanı, gizli IŞİD sempatizanı olması yeterlidir. Başbakan'ın bu akılsız ve ahlaksız sözlerinin bizim nezdimizde hiçbir karşılığı yoktur. Sayın Başbakan, namertliğin yakana yapışmasını istemiyorsan, nemelazımcılığın alnına kazınmasını dilemiyorsan; sindiğin delikten çık, masaya yumruğunu vur, dosdoğru bir şekilde IŞİD'e terörist diyecek sağlam duruşu göster. İşte fırsat sana, hodri meydan. Türk devleti ona buna pabuç bırakmaz, bırakamaz. Şu an IŞİD'in elindeki Türk vatandaşlarımızı kurtarmak AKP'nin siyasi şeref ve namus borcudur. Başbakan ilk olarak; sayıları 80'e varan Türk vatandaşını sağ olarak ya kurtaracak ya da kurtaracaktır; bunun başka bir yolu yoktur. İkinci olarak, Türkiye'ye meydan okumanın bedelini IŞİD'e ödetecek, bölgesel sahadaki oldubittilere, meşru sınırlar dahilinde izin ve fırsat vermeyecektir. Üçüncü olarak, Türkiye'nin milli varlık ve güvenliğinin komşu coğrafyaların toprak ve insan bütünlüğünden geçtiğini hesaba katarak; Irak ve Suriye'nin bölünmesine hiçbir şart altında rıza göstermeyecektir. Dördüncü olarak da Türkmenlerin ve Türkmeneli'nin feryadına tarihi ve kültürel bağlar kapsamında kulak tıkamayacak, üç maymunu oynamayacaktır. Biz Başbakan'a bir haftadır korkma, tehditlere aldırma dedik. Biz Başbakan'a bir haftadır, dirayetli ve cesur olursan, milli bekamızı savunursan Türk milletinin hükümetini yalnız bırakmayacağını, desteğini esirgemeyeceğini söyledik. Ve askeri müdahale öncelikli olmak üzere, tüm seçeneklerin planlanıp etap etap icrasını tavsiye ettik. Peki, Başbakan bize ne dedi? 'Bunların dünyadan haberi yok' dedi. Rehin alınan vatandaşlarımızın başına bir şey geldiği zaman bunu neyle izah edeceğimizi, neyle izah edeceklerini sordu, bu suallerle kendisini avuttu. Başbakan ya anlama özürlüdür ya da kasten sözlerimizi çarpıtmaktadır. Başbakan ya IŞİD taraftarıdır, ya IŞİD sevdalısıdır, ya da acizdir, terör karşısında diz çökmüş müflis bir siyasetçidir."

"IŞİD, Musul civarında survivor yarışması düzenlemiştir de biz mi kaçırdık?"

"Güçlü bir devlet, kudretli bir ülke, kararlı ve milli bir hükümet eli silahlı teröristlerden insaf beklemez, keyfine göre hareket etmez. Gerekirse Musul'u ve mücavir alanları havadan ve karadan ablukaya alır, oradaki iki tugayımızı harekete geçirir; hem vatandaşlarımızı hem de Türkmenleri ölüm kapanından çekip çıkarır. Sayın Erdoğan, çok iyi öğren ki, tereyağından kıl çekmek işte budur" diyen Bahçeli, Ortadoğu'da ricayla, minnetle, yalvar yakarla, aman dilenmekle hiçbir yere varılamayacağını, hiçbir kötü ve hain niyetin üstesinden gelinemeyeceğini söyledi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA