• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk Akımında teknik çalışmalar başladı
03 Şubat 2015 Salı 17:25

Türk Akımı'nda teknik çalışmalar başladı

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, Rusya gazını Türkiye'ye taşıyacak "Türk Akımı" projesiyle ilgili teknik çalışmalara başlandığını bildirdi.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, Rusya gazını Türkiye'ye taşıyacak "Türk Akımı" projesiyle ilgili teknik çalışmalara başlandığını bildirdi.

Yardım, Devlet Duması'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Rusya'nın "Türk Akımı" projesinin teknik çalışmalarına başladığını, projede çözülmesi gereken bir çok sorun olduğunu belirterek, "Boru hattının nasıl inşa edileceği gibi üzerinde çalışılması gereken çok konu var" dedi.

Büyükelçi Yardım, Türkiye tarafının Rusya ile enerji işbirliğine "kritik öneme sahip işbirliği" olarak baktığını söyledi.

Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz boru hattı inşa edilmesi kararı,Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2014 yılı Aralık ayında Türkiye ziyareti sırasında alındı.

Gazprom ile BOTAŞ arasında boru hattının geçeceği güzergah belirlenerek, "Türk Akımı"nın 660 kilometresinin "Güney Akım" güzergahında inşa edileceği, geri kalan 250 kilometrenin ise yeni koridorla devam edeceği kararlaştırılmıştı.

İki ülke arasında hükümetlerarası anlaşmanın yılın ikinci çeyreğinde imzalanması planlanıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA