• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Turizmin Oscar’ı “FİJET Altın Elma” Konya’ya veriliyor
23 Temmuz 2017 Pazar 12:44

Turizmin Oscar’ı “FİJET Altın Elma” Konya’ya veriliyor

Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkan ve her geçen gün turizm potansiyeli yükselen Konya’ya dünyanın en prestijli turizm ödülleri arasında yer alan “FİJET Altın Elma Ödülü”nü veriyor

Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği (FİJET) Başkanı, Tunus Eski Turizm Bakanı Tijani Haddad ve beraberindeki heyet Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

FİJET Başkanı Tijani Haddad, Konya'da tarihin korunmasına yönelik yapılan çalışmalar için Başkan Akyürek'e teşekkür ederek, "Konya çiçek gibi bir şehir. Şehrin kültürünü ve manevi yapısını koruduğunuz için teşekkür ediyorum. Konya'ya heyetimizle yaptığımız ziyaretlerde şehrin tarihi dokusuna ve turizm potansiyeline hayran kaldık. Yapılan değerlendirmede tüm üyelerin oyuyla Konya'ya birliğimizin en prestijli ödülü olan Altın Elma'yı vermeye karar verdik" dedi. Haddad, ödülün Eylül ayında Konya'da düzenlenecek programda takdim edileceğini dile getirdi.

"Tanıtıma katkı sağlayacak"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise FİJET Altın Elma ödülü için Konya adına teşekkür ederek, Konya'da bu programların en iyi şekilde icrası için tüm kurumlar olarak gerekeni yapacaklarını söyledi. Ödülün şehirdeki turizm alt yapısının dünden bugüne yaşadığı gelişimi gösterdiğini de kaydeden Başkan Akyürek, "Bu ödül, Konya turizminin yeniden değerlendirmesine katkı yapacak, şehrimizin tanımı açısından avantaj olacaktır" diye konuştu. Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda heyette bulunanlara Mesnevi hediye etti.

Ziyarette, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Türkiye Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Delal Atamdede ve yönetim kurulu üyeleri ile TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Yanar da hazır bulundu. UNESCO Üyesi Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneğinin 33 ülkede 750 üyesi bulunuyor. 1971 yılından bu yana verilen "The Golden Apple" turizm oscarı sayılıyor ve dünyanın en prestijli turizm ödülleri arasında yer alıyor. Konya'nın ödülü, 28-30 Eylül arasında Konya'da düzenlenecek programda takdim edilecek.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA