• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Turistler hem gezecek hem tedavi olacak
17 Şubat 2010 Çarşamba 17:13

Turistler hem gezecek hem tedavi olacak

Dünyanın dört bir yanından gelecek hastalar hem tedavi olacak, hem de Konya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı bulacak.
Özel Konya Farabi Hastanesi ve Rixos Otel'in hazırladığı ortak bir proje kapsamında dünyanın dört bir yanından gelecek hastalar hem tedavi olacak, hem de Konya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı bulacak.
 
Avrupa'da sağlık kuruluşları ve doktorlardan yeterince ilgi görmeyen hastalar, hekim ve hastane kalitesi yüksek ülkeler arıyor. Türkiye sağlık turizmi açısından potansiyeli yüksek bir ülke olarak nitelendiriliyor. Avrupa'ya ulaşım kolaylığı, kaliteli hizmetin Avrupa'dan daha ucuza sunulması, birçok tarihi ve doğal güzellikleri barındırması gibi nedenlerle Türkiye, yabancı hastaların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Bu durumu gören bazı hastaneler, sağlık turizmi pastasından pay almak için kolları sıvadı.
 
Özel Konya Farabi Hastanesi ve Rixos Otel yabancı hastaları Konya'da ağırlamak için önemli bir proje başlattı. Özel Konya Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevat Özpınar ve Rixos Konya Otel Genel Müdürü Cem Bora bir araya gelerek hazırladıkları projeyi hayata geçirecek sözleşmeyi imzaladı. İmza töreninde konuşan Prof. Dr. Cevat Özpınar, Batı'da sosyal güvenlik sisteminin tıkandığını söyledi.
 
Yurt dışında birçok hastanın ameliyat olmak için değil sadece randevu alabilmek için 6 ay beklediğini dile getiren Özpınar, "Avrupa'da tedavi imkanını aylar sonra yakalayan hastalar oldukça yüksek maliyetlerle tedavi olabiliyor. Örneğin yurt dışında prostat ameliyatı olması gereken hasta 6 aya kadar randevusunu alsa bile 15 bin doların üzerinde maliyetle tedavi olabiliyor. Aynı kalitedeki ameliyat ise ülkemizde birkaç bin dolara gerçekleşiyor." diye konuştu.
 
Bu anlaşmayla sağlık turizmine katkı sağlayacaklarını dile getiren Prof. Dr. Cevat Özpınar, "Rixos ile yaptığımız anlaşmayla yurt dışından hasta transfer edeceğiz. Yurt dışındaki hasta aylarca bekleyip, bizim de yapabileceğimiz bir ameliyatı 10 katına varan yüksek maliyetle tedavi olmasını bir anlamda önleyeceğiz. Hazırlanacak paket turlarla hasta Konya'ya gelecek. Başta Mevlana Müzesi olmak üzere şehrimizin tarihi ve turistik yerleri gezdirilecek. Rixos Oteli'nde konaklayacak ve hastanemizde tedavisini olup, ülkesine dönecek. Bu şekilde yurt dışındaki hasta ne aylarca randevu sırası bekleyecek, ne de binlerce dolar fazladan ödeyecek" şeklinde konuştu.
 
HER TÜRLÜ AMELİYATI YAPIYORUZ
Açık kalpten katarakta, prostattan beyin ameliyatlarına, protezden kese ameliyatına kadar tıp literatüründe geçen 100 ameliyatın 95'ini Özel Konya Farabi Hastanesi'nde başarı ile gerçekleştirebildiklerini ifade eden Başhekim Özpınar, "Ülkemizdeki tüm vatandaşlarımıza zaten kapımız yılın her günü 24 saat açık. Bu anlaşmayla kapılarımızı dünyaya açıyoruz. Yurt dışından gelen her hastanın Konya'mıza gelmesi demek şehrimize hem gelir hem de büyük prestij sağlayacak." ifadesini kullandı.
 
Rixos ailesi olarak yabancı konuklarını farklı ve özel hissettirmeye çalıştıklarını belirten Rixos Konya Otel Genel Müdürü Cem Bora, Türkiye'nin tedavi ve hekim kalitesi olarak dünyada üst sıralarda bulunduğunu belirtti.
 
Yapılan anlaşma ile Konya'nın kazançlı çıkacağını anlatan Bora, "Yurt dışından gelen hastadan taksiciden hediyelik eşya satan esnafımıza kadar herkes kazanacak. Ülkesinde 20 bin dolara mal olacak bir ameliyat, tur masrafları, konaklama, ameliyat 7-8 bin doları geçmeyecek." diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA