• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Turhan; Kriz kalıcı işsizliği artırdı
24 Aralık 2009 Perşembe 01:54

Turhan; Kriz kalıcı işsizliği artırdı

Merkez Bankası (MB) Başkan Yardımcısı İbrahim Turhan, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında krizden erken toparlanan ülkelerden biri olduğunu bildirdi.
Merkez Bankası (MB) Başkan Yardımcısı İbrahim Turhan, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında krizden erken toparlanan ülkelerden biri olduğunu bildirdi.
     Turhan, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) Konya Şubesince, dernek binasında düzenlenen ''Türkiye Ekonomisinin Görünümü ve Beklentiler'' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
     Son yaşanan ekonomik krizin 2007 sonlarında başladığını, 2008 yılının 3. çeyreğinden itibaren etkisini hissettirdiğini belirten Turhan, ''20 yıllık ekonomik tabloda son yaşanan krizin en ciddi ekonomik kriz olduğunu görüyoruz. Son yaşanan krizin en önemli özelliklerinden biri kalıcı iş kaybı oranında artış olmasıdır'' dedi.
     Kalıcı işsizliğin yüzde 60 seviyelerine çıktığını ifade eden Turhan, bu durumun toparlanmanın uzun süreceğini gösterdiğini dile getirdi.
     2008 yılının sonlarında başlayan ekonomik gerilemenin son zamanlarda gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde ılımlı bir toparlanmaya dönüştüğünü anlatan Turhan, ''Çin ve Hindistan'ın da etkisiyle pozitif bölgeye geçtik. Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında krizden erken toparlanan ülkelerden biri. Türkiye, Hindistan ve Çin, Haziran ayından beri pozitif bölgede'' diye konuştu.
     Turhan, son yaşanan ekonomik krizde Türkiye'deki bankaların tutarlı bir tavır sergilediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     ''Geçmişte yaşadığımız krizlerde bankacılık sektörünün sekteye uğraması diğer sektörleri de etkilerdi. Bu krizde finans sektörümüz ayakta kaldı. Türkiye bankalarının sermaye yeterlilikleri hep kanunlarla belirtilen asgari seviyenin ve dünya ortalamasının üstünde seyretti. Finans sistemimiz diğer ülkelerde olduğu gibi müdahale yapılmadığı halde sapasağlam ayakta kaldı.''
     Konferansın ardından Turhan, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.
     Konferansa, Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıktı Aksöz, AKTİSAD Konya Şube Başkanı Ali Akın ve üyeler katıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA