• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tur şirketlerinde Düğün Gecesi yoğunluğu
30 Kasım 2011 Çarşamba 12:05

Tur şirketlerinde ''Düğün Gecesi'' yoğunluğu

Turizm acenteleri, 7-17 Aralık tarihleri arasındaki Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamındaki Şeb-i Arus törenleri için turlar düzenleniyor.

Turizm acenteleri, 7-17 Aralık tarihleri arasındaki Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamındaki Şeb-i Arus törenleri için 199 liradan başlayan fiyatlarla Konya'ya turlar düzenliyor.

     Jolly Tur Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe,yaptığı açıklamada, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin her cumartesi düzenlediği sema programları için yılın 12 ayı Konya'ya tur düzenlediklerini ancak en fazla yoğunluğun 7-17 Aralık tarihlerinde yaşandığını bildirdi.
     Şeb-i Arus turlarını 4 yıldır gerçekleştirdiklerini ve bu konuda deneyimli olduklarını vurgulayan Gökçe, tur fiyatlarının 199 TL'den başladığını söyledi.
     İlginin çok yoğun olduğunu ancak bilet sayısın az olması nedeniyle bütün taleplere karşılık veremediklerini ifade eden Gökçe, ''Türkiye'nin her yerinden, bürokrasiden, müdürlüklerden herkes bu törenlere ilgi gösteriyor. Böyle olunca vatandaşa yer kalmıyor'' dedi.
     Gökçe, otel fiyatlarının da etkinlikler nedeniyle normal fiyatının 2-3 katına çıktığını dile getirerek, taleplerin büyük çoğunluğun yurt içinden olduğunu kaydetti.
    
     -''Güzel bir fırsat''-     
     ETStur Kültür Turları Müdürü Serdar Eşmeli de Şeb-i Arus törenlerinin her yıl daha da artan bir coşkuyla gerçekleştirildiğini, bu törenlerde tüm dünyayı etkileyen Mevlana'nın hatırasının yaşatıldığını vurguladı.
     Mevlana'nın tüm dünyayı derinden etkilemiş büyük bir düşünür olduğunu ifade eden Eşmeli, Vuslat Yıl Dönümü törenlerinin bu büyük insanın mirasıyla tanışmak için güzel bir fırsat olduğuna dikkati çekti.
     Eşmeli, Şeb-i Arus turlarını 10-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirdiklerini 7'si İstanbul, 7'si Anadolu'dan 14 otobüsle yaklaşık 600 kişiyi törenlere götüreceklerini bildirdi.
     Kendilerine verilen bilet kotasının dolmak üzere olduğunu anlatan Eşmeli, tur fiyatlarının 289 liradan başladığını belirterek, şöyle konuştu:
     ''Bir gece yarım pansiyon otel konaklaması içeren turlara, Şeb-i Arus tören bileti de dahil. Tur kapsamında, Selçuklu ve Osmanlı çinilerinin görülebileceği Karatay Müzesi, Selçuklu dönemi mimarisinin en güzel örneklerinden İnce Minare Müzesi, Mevlana Müzesi ve Alaaddin Camii ziyaret edilecek. Yine Türklerin yetiştirdiği en büyük mizah ustası Nasrettin Hoca'nın türbesi de tur kapsamında gezilecek.''
    
     -Anı Tur-
     Anı Tur Kültür Turları Operasyon Sorumlusu Sedat Yücel ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Mevlana'nın Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında turlar düzenlediklerini söyledi.
     Şeb-i Arus turlarına yoğun ilgi olduğunu, bu durumun kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini ifade eden Yücel, şimdiden 10 otobüsün dolduğunu, 20'ye yakın otobüs kaldıracaklarını bildirdi.
     Yücel, İstanbul'dan hareketin 8 Aralık itibariyle başlayacağını ve 16 Aralık akşamına kadar devam edeceğini, İzmit, Bolu ve Ankara'dan da Şeb-i Arus için tur düzenlediklerini belirtti.
     Turlara katılacak müşterilerine 1 ve 2 gece konaklamalı seçenekler sunduklarını kaydeden Yücel, ''Turlarımızı sema gösterilerine göre ayarlıyoruz. Ücretlere Sema gösterisi dahil. Yurt dışından da talep oluyor ama müşterilerimiz yurt içi ağırlıklı'' diye konuştu.
     Yücel, kişi başı tur fiyatlarının 230 liradan başladığını dile getirdi. ...

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA