• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tur operatörlerine Beyşehir’in turizm potansiyeli tanıtıldı
17 Ekim 2017 Salı 12:26

Tur operatörlerine Beyşehir’in turizm potansiyeli tanıtıldı

Konya'nın Beyşehir ilçesi ve yakın çevresinin turizm potansiyeli düzenlenen etkinlik kapsamında ilçeye gelen tur operatörleri ve otel yöneticilerine tanıtıldı.

Konya'nın Beyşehir ilçesi ve yakın çevresinin turizm potansiyeli düzenlenen etkinlik kapsamında ilçeye gelen tur operatörleri ve otel yöneticilerine tanıtıldı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi tarafından gerçekleştirilen ve Beyşehir Belediyesi'nin de destek verdiği "Beyşehir Destinasyonunun Pazarlanması" konulu etkinlik kapsamında yurdun değişik illerinden ilçeye gelen tur operatörleri ve konaklama tesisi sahip ve yöneticilerine Beyşehir'in tarihi mekanları gezdirilirken, turizm potansiyeli anlatıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Sezgin, Türkiye'de birçok il ve ilçenin marka şehir olması, destinasyonunun pazarlanması ve yatırım projelerinde yer aldığını belirterek, "Bu konuda, 60'a yakın projem var. Beyşehir'de de somut olarak hangi adımları atabiliriz, onları tartışalım diye bir aradayız. Beyşehir ve çevresi destinasyonunu nasıl pazarlayabiliriz hep beraber bunu konuşup, değerlendireceğiz" dedi.

Beyşehir'in turizm potansiyeli yönünden birçok artı değere sahip olduğuna da konuşmasında dikkati çeken Prof. Dr. Sezgin, yörenin "yavaş şehir" statüsünü kavuşturulduğu takdirde, elde edeceği kazanımlara dikkati çekerken, "Türkiye'deki "yavaş şehir'i ilk olarak çalışan kişiyim. Türkiye'de halihazırda 14 yavaş şehir var. Burası da tam yavaş şehir olabilecek bir kent. Bir diğer adıyla "sakin şehir" olan "Yavaş şehir" ne demek? Yaklaşık 50 kriter var bu konuda. Yüzde 50'sini sağlayan bu unvana sahip oluyor. O kentteki doğal ürünlerinden tutun da, kentin trafiğine kadar birçok şeyini kontrol altına alıyorsunuz ve turistler bu şehirleri tercih etmeye başlıyor. İlk olarak İtalya'da ortaya çıkan ve dünyaya yayılan bir sistem aslında. Bir turizm pazarlama biçimi, neden Beyşehir de bir sakin şehir olmasın" diye konuştu.

Prof. Dr. Sezgin, daha sonra Beyşehir gölü Milli Parkı sürdürülebilir turizm planı çalışmasıyla ilgili olarak sunumunu yaparken, katılımcılar da Beyşehir'in turizm potansiyelinin daha çok nasıl değerlendirilebileceğine ve beklentilerine yönelik düşüncelerini dile getirdi.

Toplantıya, Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zengin, Beyşehir Ali Akkanat MYO Müdürü Okt. Dr. Oktay Nar, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sami Tan, akademisyenler, tur operatörleri, konaklama tesisi sahip ve yöneticileri katıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA