• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tunus, Konya’nın Yerel Yönetimler Modelini alacak
14 Ocak 2019 Pazartesi 18:01

Tunus, Konya’nın Yerel Yönetimler Modelini alacak

Tunus’un Ankara Büyükelçisi Muhammed Faysal Bin Mustafa, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti.

Tunus’un Ankara Büyükelçisi Muhammed Faysal Bin Mustafa, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Ziyaretin iki ülke arasındaki kardeşliği artırması temennisinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tunus ile Konya arasında geçmişte kardeş şehir protokolleri yapıldığını söyledi. Başkan Altay, “İnşallah bu ziyaret kardeş şehir ilişkilerinin canlanmasına ve birlikte iş yapma alışkanlığı oluşmasına vesile olur. Konya’da okuyan Tunuslu öğrenciler var. Büyükelçimizden öğrenci sayısının artırılmasını talep ediyoruz. Çünkü Konya öğrenciler için çok uygun bir şehir. Tunus ile Konya arasındaki ticaret hacminin de artması için her türlü desteğe hazırız. Büyükşehir Belediyesi olarak da Tunus’taki kardeşlerimize belediyecilik konusunda eğitim verilmesi ve bu alanda öncülük edilmesi konusunda her türlü işbirliğine hazırız” şeklinde konuştu.
Tunus Büyükelçisi Muhammed Faysal bin Mustafa da Konya’nın Türkiye’deki konumunu bildiklerini ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını gördüklerini belirterek, özellikle Konya’yı ziyaret etmek istediklerinin altını çizdi. Büyükelçi Faysal, “Ülkemizde geçen sene belediye seçimleri yapıldı. Bu alanda Türkiye’nin ve Konya’nın tecrübelerine ihtiyacımız var. Bu tecrübeleri almaktan büyük gurur duyarız. Ayrıca, Türkiye’ye iş dünyasından temsilcilerimizle birlikte geldik. Ticari ilişkilerimizi geliştirmek için Konya’dayız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Başkan Altay, Büyükelçi Faysal’a çini sikke ve Mesnevi hediye etti.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA