• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tunceliden teröre tepki
29 Eylül 2011 Perşembe 16:47

Tunceli'den teröre tepki

Cengiz, bölgede çatışmalı ortamın son bulmadığı sürece iş adamlarının bölgeye yatırım yapamayacağını dile getirdi.
Cengiz, bölgede çatışmalı ortamın son bulmadığı sürece iş adamlarının bölgeye yatırım yapamayacağını dile getirdi.
Tunceli, Şırnak, Bingöl ve Hakkari gibi iller için özel bir teşvik yasasının çıkarılarak, bölgede ticaretin geliştirilmesi ve işsizliğin çözülmesi gerektiğini vurgulayan Cengiz, şunları kaydetti:
“30 yıldır devam eden çatışmalı ortam ilimizde önemli bir tahribat yaratmıştır. En somut örneği 1970'li yıllarda 165 bin olan nüfus günümüzde 73 bine kadar düşmüştür. Bölge halkı ve sivil toplum örgütleri olarak, çatışmaların ve operasyonların durması, PKK'nın silahlı eylemlere son vermesi ve son dönemde kaçırılan öğretmenlerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”
Başta Ankara, Batman ve Bitlis'te sivil halka yönelik eylemleri doğru bulmadıklarını vurgulayan Cengiz, BDP'nin Meclis'e gitme kararının doğru bir karar olduğunu ifade etti.
Bölgede yaşanan sorunun çözümü için iktidar ve muhalefetin birlikte hareket ederek, yeni anayasayı gündeme almasını isteyen Cengiz, “BDP mecliste etkin rol oynamalı ve kaçırılan öğretmenler ve sivillere yönelik eylemlerden dolayı tüm sivil toplum kuruluşlarıyla vatandaşlar daha duyarlı hale gelmelidir” diye konuştu.

ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI BELİCE

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice de sorunun biran önce çözülmesi gerektiğini belirterek, “Bu nedenle BDP'li milletvekillerinin meclise gitme kararını doğru buluyor ve destekliyoruz. Çünkü bir sorun varsa bu ülkede bunun çözüm yeri parlamenter demokratik zemin olmalıdır” şeklinde konuştu.
Son dönemlerde sivillere yönelik olarak yapılan saldırıların doğru olmadığını dile getiren Belice, şöyle konuştu:
“Nitekim bölgede de çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yaptıkları açıklamalarda, olayları kaygı verici olarak değerlendirdi. Biz de gelişmelerin kaygı verici olduğunu ve insanları olumsuz etkilediğine inanıyoruz. Yaşanan bu süreç ilimizde ve bölgemizde ticareti, doğal yaşamı, insan hayatını, kalkınmayı ve gelişmeyi etkilediğini görmekteyiz. Zaten zor şartlarda ticaret yaparak geçimini sağlamaya çalışan esnafımız meydana gelen olaylarla ticareti durma noktasına gelmiştir. Bu sorun ülkenin en önemli sorunlarından biridir.
Bölgede ve ülkemizde bir an önce huzur ortamının tesis edilmesi için toplumun tüm kesimleri üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmekle mükelleftirler. Bu konuda herkesi her zamankinden daha çok duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA