• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tuncelide PKK askeri birliğe saldırdı
16 Mayıs 2014 Cuma 15:00

Tunceli'de PKK askeri birliğe saldırdı

Tunceli merkez Sütlüce köyünde yeni jandarma karakol alanına giden toprak yolda mayın araması yapan askerlere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.
TUNCELİ merkeze bağlı Sütlüce Köyü'nde yapımı süren karakolun güvenliğini sağlayan birliğe, bu sabah bir grup PKK'lı teröristin saldırması sonucu çıkan çatışmada 1 astsubay ve 1 er yaralandı. Yaralı askerler Elazığ'da tedavi altına alınırken, takviye askeri timlerin havadan indirildiği bölgede çatışmanın sürdüğü belirtildi.
Merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Sütlüce köyü Kırmızı Dağ bölgesinde yapımı süren karakolun güvenliğini sağlayan askeri birliği, bugün sabah saatlerinde bir grup PKK'lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla atış açıldı. Saldırıya askerler de anında karşılık verdi. Çatışmada Astsubay İsmail Özkan ve Jandarma Er Hasan Gök yaralandı. Yaralıların ilk tedavisi Elazığ Asker Hastanesinde yapıldıktan sonra Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Saldırının ardından hava destekli operasyon başlatılırken, 6 timin havadan bölgeye indirildiği ve çatışmanın sürdüğü belirtildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA