• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tuna:Ahırlıda göçü önleyeceğiz
22 Kasım 2010 Pazartesi 12:29

Tuna:'Ahırlı'da göçü önleyeceğiz'

Konyanın Ahırlı İlçesine bağlı Akkise Beldesini ziyaret ederek bölge halkı ile bayramlaşan AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, yörenin kalkınması sağlayacak ve göçü önleyecek bir de müjde verdi
Konya’nın Ahırlı İlçesi’ne bağlı Akkise Beldesi’ni ziyaret ederek bölge halkı ile bayramlaşan AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, yörenin kalkınması sağlayacak ve göçü önleyecek bir de müjde verdi.
 
Akkise’de 95 aileye 4’er büyükbaş hayvan verilerek yöredeki hayvancılık teşvik edilecek. Süt Sığırcılığı Projesi ile göçün de önüne geçilmiş olacak. Proje ile ilgili olarak Başbakanlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’nün onayı çıktı. Bu güzel gelişmenin müjdesini ise Akkise Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni ziyaret eden AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna verdi.
 
Akkise Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ziyaretine Hüsnü Tuna’nın yanı sıra AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gürüler, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Muhsin Aydın, Ahmet Elden, Hasan Derviş Mıhoğlu, Mehmet Ali Algül, yedek yönetim kurulu üyesi Vehbi Özalp ile AK Parti belde yönetimi katıldı.
Ziyarette kooperatif başkanı Hayati Teber’den çalışmaları hakkında bilgi alan AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, bölgenin sorunlarının farkında olduklarını dile getirerek bölgede hayvancılığı geliştirecek bir de müjde verdi.
 
Akkise Beldesi’nde 95 aileye 4’er büyükbaş hayvan verileceğini açıklayan Hüsnü Tuna; “Uzun uğraşlarımız sonrasında Başbakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Akkise’de 95 aileye 4’er büyükbaş hayvan verilmesine onay verdi. Toplamda 380 büyükbaş hayvan ile bölgede süt sığırcılığı yapılması amaçlanıyor. Başbakanımızın imzası bekleniyor. Proje hayata geçtiği takdirde bölgede hayvancılıkta büyük bir canlanma olacak. Bu sayede dediğim gibi hem hayvancılık canlanacak hem de bölgede göçün önüne geçilecek. Bu daha başlangıç. Bölge için daha birçok projemiz olacak.” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA