• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm olanlara rağmen bir defa daha geldik
23 Mayıs 2016 Pazartesi 23:48

'Tüm olanlara rağmen bir defa daha geldik'

Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi, "Tüm olanlara rağmen iyi niyet ve barış arzusuyla bugün bir defa daha geldik" dedi.

Yemen Dışişleri Bakanı ve Kuveyt'teki müzakerelerde hükümeti temsil eden heyetin başkanı Abdulmelik el-Mihlafi, barış sağlanması için müzakerelere döndüklerini ve iyi niyet olması halinde bunun sağlanacağına inandığını belirtti.

Yemen haber ajansı SABA'nın haberine göre Mihlafi, BM Yemen Özel Temcilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed ve Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarını temsil eden heyetin katıldığı oturumun açılışında yaptığı konuşmada, barış için müzakerelere döndüklerini ve iyi niyet olması halinde bunun sağlanacağına inandığını belirtti.

Mihlafi, "Tüm olanlara rağmen iyi niyet ve barış arzusuyla bugün bir defa daha geldik. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum, gelmemize şimdiye kadar üzerinde anlaşılanlar, referanslar, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yaptığı görüşmeler ve Şeyh Ahmed'in mektubu da etkili oldu." diye konuştu.

Bu defa müzakerelerin farklı olmasını umut ettiğini vurgulayan Mihlafi, "Kuveyt görüşmeleri barış sağlanması için Yemenlilerin önündeki bir şanstır. Bu hepimiz için gerçekten barış için geldiğimizi ve barış istediğimizi göstermek için son şans. Elimizden geldiğince esneklik göstereceğiz hatta halkımızı ve barış için feragat edeceğiz" ifadesini kullandı.

Mihlafi, karşı tarafta da aynı arzu ve istidadın olduğunu umut ettiğini kaydederek, "Aksi halde 5 haftadır bir sonuç alamadığımız girdaba tekrar girmiş oluruz. Şimdi 6'ıncı haftanın sonuna yaklaştık." değerlendirmesinde bulundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA