• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm cezaevlerinde gözlem odası var
06 Ocak 2014 Pazartesi 14:17

Tüm cezaevlerinde gözlem odası var

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Cezaevlerinden Sorumlu Başsavcı Vekilliği, her cezaevinde tedbir amaçlı duvarları süngerle kaplı iki "gözlem odası" bulunduğunu açıkladı.
Başsavcı vekilliğinden yapılan açıklamada, bugün bazı gazetelerde, "DHKP/C'ye yönelik operasyonda tutuklanan Gökhan Çoban'ın İzmir 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde kapısını tekmeleyince süngerli oda diye tabir edilen hücreye atıldığı, 6 saat odada tutulunca, döşemeyi söküp zımba tellerini çıkararak, duvara 'DHKP/C' yazdığı ve bu nedenle 436 TL 23 kuruşluk hasarı karşılamadığı için 'kamu malına zarar' suçlamasıyla İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılıp, hapse mahkum edildiği" yönünde haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Her cezaevinde duvarları süngerle kaplı iki 'gözlem odası' bulunuyor, bu odalar mahkumların kendilerine ve kuruma zarar vermemeleri amacıyla tedbir amaçlı kullanılıyor. Mahkumlar, kendilerine, kuruma, devletin malına ve diğer mahkumlara zarar vermemeleri için bu gözlem odalarında, sakinleşene kadar birkaç saatliğine tutuluyor. Hiçbir koğuşta kamera kaydı yapılmıyor ancak bu odalar 7 gün 24 saat kameraya kaydediliyor. Odalarda hiçbir şekilde kötü muamele yaşanmıyor. Yemek saati mahkumların yemekleri veriliyor ve mahkumlar sakinleşince odadan çıkarılıyor. Haberde belirtildiği gibi 'mahkumların bu odalara dövülerek kapatıldığı ve işkence odası gibi kullanıldığı' şeklindeki ifadeler gerçek dışıdır."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA