• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüketicinin yeni gözdesi
20 Mart 2010 Cumartesi 10:41

Tüketicinin yeni gözdesi

Altın fiyatlarındaki yükseliş, tüketiciyi elmas ve pırlantalı yüzüklere göre daha ucuz olan zirkon taşlı yüzüklere yöneltti.

Altın fiyatlarındaki yükseliş, tüketiciyi elmas ve pırlantalı yüzüklere göre daha ucuz olan zirkon taşlı yüzüklere yöneltti.
    

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ziya Özboyacı, hediye konusunda vatandaşın alım gücüne göre tercih yaptığını belirtti.
    

Mücevheratın bir dönem cazibesini kaybettiğini ifade eden Özboyacı, ''Son yıllarda özellikle Türkiye'de gelir seviyesinin yükselmesiyle pırlanta ve elmasa ilgi artmaya başladı. Özellikle yaz mevsiminin yaklaşması ve turizm sektörünün kıpırdanmaya başlamasıyla uzun süredir az da olsa durgunluk yaşayan piyasanın, yeniden canlanmasını bekliyoruz'' dedi.
    
     -ZİRKONLU TEK TAŞLARI PIRLANTADAN AYIRT ETMEK ZOR
 
Özboyacı, tek taş yüzüklerin yaygınlaşmaya başladığını, erkeklerin, sevdiği kadına genellikle tek taş yüzükle evlenme teklif ettiğini, bunun da talepte artış yarattığını belirterek, ''Günümüzde artık evlenmeyi veya evlenme teklif etmeyi düşünenler, ilk olarak tek taş yüzüklerle ilgileniyor. Tabi bütçelerine göre kimi sadece tek taş pırlanta alıyor, kimi de hem alyans hem de tek taş yüzük almayı tercih ediyor'' diye konuştu.
    

Kuyumculuk sektörünün her gelir seviyesine hitap etmeye çalıştığını söyleyen Özboyacı, tek taş yüzüklerin ilk önce pırlanta veya elmas taşlar kullanılarak üretildiğini, gelir seviyesi düşük insanların da kendi bütçelerine göre tek taş yüzük almalarını sağlamak amacıyla pırlanta ve elmas görünümlü daha ucuz taşlar kullanılarak da tek taş yüzük üretilmeye başlandığını, bunun için de genellikle zirkon taşların kullanıldığını belirtti.
    

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ziya Özboyacı, elmas taşlı yüzüklerin genellikle 8 ayar altından üretildiğini, fiyatlarının 500 liradan başlayıp 20 bin liraya kadar çıkabildiğini, pırlanta taşlı yüzükler için de durumun farklı olmadığını dile getirdi. Özboyacı, ''Evlenecek veya evlenme teklifinde bulunmayı düşünen düşük gelirli vatandaşlar için farklı bir alternatif olarak zirkon taşlı yüzükler üretiliyor. 14 ayar altından yapılan zirkon taşlı yüzüklerin fiyatı 150-500 lira arasında değişiyor. Pırlanta ve elmas taşlı yüzüklerde uygun fiyat istiyorsanız küçük taşa razı olmalısınız. Ancak zirkon taşta böyle bir durum yok. Gösterişli ve büyük taşlı bir yüzüğe çok daha uygun fiyata sahip olabilirsiniz'' diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA