• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüketici internetten giyinmeyi sevdi
09 Şubat 2015 Pazartesi 09:33

Tüketici internetten giyinmeyi sevdi

Türkiye'de bireylerin internet üzerinden sipariş verdiği ya da satın aldığı mal ve hizmet türleri arasında ilk sırayı, yüzde 51,9 ile giyim ve spor malzemeleri aldı.

Türkiye'de bireylerin internet üzerinden sipariş verdiği ya da satın aldığı mal ve hizmet türleri arasında ilk sırayı, yüzde 51,9 ile giyim ve spor malzemeleri aldı. Söz konusu ürünleri yüzde 27 ile ev eşyaları, yüzde 26,8'le seyahatle ilgili diğer faaliyetler takip etti.

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, alışveriş sisteminin değişmeye başladığı günümüzde tüketiciler, artık ürünlere daha kolay ulaşabilecekleri interneti tercih ediyorlar.

Tüketicilerin internet üzerinden gündelik hayata ilişkin ihtiyaçlarını karşıladığı gözlenirken, teknolojik ürünler de internetten temin edilenler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Giyim ve spor malzemesi ilk sırada

Türkiye'de 2013 nisan ile 2014 mart aylarını kapsayan dönemde bireylerin internet üzerinden sipariş verdiği ya da satın aldığı mal ve hizmet türleri arasında yüzde 51,9 ile giyim ve spor malzemeleri ilk sırada yer alıyor. Söz konusu rakam geçen yılın aynı döneminde ise yüzde 48,6 seviyesindeydi.

İnternetten giyim ve spor malzemesi alanlar içerisinde kadınların oranı yüzde 65,2, erkeklerin oranı ise yüzde 43,5 oldu.

Giyim ve spor malzemelerini, yüzde 27 ile mobilya, oyuncak, beyaz eşya gibi ev eşyaları takip etti. Söz konusu ürünlerin bir önceki dönemdeki oranı ise yüzde 25,6 seviyesinde bulunuyordu.

Tüketicilerin yoğun olarak internet üzerinden temin ettikleri bir diğer mal ve hizmet türü cep telefonu, kamera, radyo, televizyon, DVD oynatıcı gibi elektronik araçlar oldu. Bu grubun payı, söz konusu dönemde yüzde 24,9 olarak gerçekleşti.

Kartla 40 milyar liralık kıyafet alındı

Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) verilerine göre, geçen yıl giyim ve aksesuar için kartla 38 milyar 391 milyon liralık harcama yapıldı.

Bu harcamaların 33 milyar 803 milyon lirası kredi kartı ile olurken, 4 milyar 587 milyon liralık harcama banka kartı ile gerçekleştirildi.

Geçen yıl söz konusu sektör için kredi kartı ve banka kartı ile gerçekleştirilen işlem adedi ise 372 milyona yaklaştı. 

Tatiller internetten ayarlandı

Bireylerin internetten temin ettikleri hizmetlerden biri de seyahate ilişkin faaliyetler oldu. Bu kapsamda konaklamanın payı yüzde 15 olurken, bilet, araç kiralama gibi seyahatle ilgili diğer faaliyetlerin payı da yüzde 26,8 oldu.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA