• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüketici balığa yöneldi
10 Şubat 2010 Çarşamba 11:53

Tüketici balığa yöneldi

Kırmızı ve beyaz etteki yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşa balık tüketmeleri öneriliyor.

 

Kırmızı ve beyaz etteki yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşa balık tüketmeleri öneriliyor.
    

Beyşehirli balıkçı Abdullah Kurt, son dönemde gelen zamlar nedeniyle vatandaşın kırmızı et ve tavuk eti alamadığını belirtti.
    

Sazan balığının uzun zamandır zamlanmadığını ifade eden Kurt, ''Vatandaşımız artık sofrasında kırmızı eti unuttu. Tavuk etinin fiyatı da çok yüksek. O yüzden özellikle dargelirli vatandaşlarımıza sofralarında tatlı su ve deniz balığı bulundurmalarını öneriyoruz'' dedi.
    

Kurt, sazan balığının kilosunun iriliğine göre 3-7 lira arasında değiştiğini ifade ederek, çapak diye tabir edilen küçük sazan balığının kilosunun 3-4 lira, iri pullu sazanın ise 6-7 lira arasında değiştiğini söyledi.
    

Levreğin kilosunun 8-10 lira olduğunu dile getiren Kurt, ''Beyşehir Gölü balığının fiyatı iki yıldır değişmiyor. Kırmızı etin kilosunun 10 lira olduğu 2 yıl önce, balık fiyatları yine bu seviyelerdeydi. Şimdi kırmızı et 30 liraya yaklaştı. Balık fiyatları yine aynı'' diye konuştu.
    

Kurt, deniz ve çiftlik balığı fiyatlarının da mevsimine göre oldukça uygun olduğunu belirterek, bir kilo hamsinin 5-6 lira, sardalyanın 3-5 lira, alabalığın 6-7 lira, çiftlikte yetişen deniz levreği ile çipuranın ise 12 lira olduğunu ifade etti.
    

Beyşehir Su Ürünleri Başkanı Erol Erdoğan, Beyşehir Gölü'nde su miktarının artmasının aksine balıkçılık faaliyetlerinin bitme noktasına geldiğini kaydetti.
    

Erdoğan, balıkçıların bu yüzden Adana ve Kayseri bölgesindeki baraj gölleriyle denizlerden balık getirerek sattığını ifade etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA