• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TSKnın günlük faaliyetleri
06 Mayıs 2016 Cuma 20:52

TSK'nın günlük faaliyetleri

Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 308 kişi yakalandı

Türkiye'ye kara sınırlarından yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 308 kişinin yakalandığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) dünkü günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birliklerince Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 270 ve Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 6 kişi yakalandı. Bu müdahaleler sonucunda 4 bin 430 paket sigara, 3 büyükbaş hayvan, 1 araç ele geçirildi.

Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 38 ve Türkiye'den Irak'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan bir kişi ile Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 39 kişi yakalandı.

- NATO tatbikatı 

Öte yandan, NATO'nun planlı tatbikatlarından, "Trident Jaguar-2016 Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Tatbikatı", 13 Mayıs'a kadar 3'üncü Kolordu Komutanlığınca İstanbul Ayazağa'da ve Norveç Stavanger'da Müşterek Harp Merkezinde gerçekleştiriliyor.

Tatbikat ile 3'üncü Kolordu Karargahının çok uluslu kara, deniz, hava ve özel kuvvet unsurlarından müteşekkil müşterek bir görev kuvveti karargahı olarak askeri, sivil ve asimetrik tehdit ortamında eğitmek ve kara ağırlıklı müşterek bir harekatı planlama, sevk ve idare yeteneklerini geliştirmek amaçlanıyor.

Söz konusu tatbikata, müttefik 24 ülke, NATO ve diğer ilgili karargah ile 38 farklı kuruluştan yaklaşık bin 800 civarında personel katılıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA