• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TSK yerlileşti
06 Eylül 2010 Pazartesi 21:35

TSK yerlileşti

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacının önemli bir kısmı yurt dışından
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacının önemli bir kısmı yurt dışından alınırken, bugün yurt dışından alınan malzemenin yüzde 10'lara düştüğünü kaydetti.
     Gönül, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliğinin Balçova Termal Otel'de verdiği iftara katıldı.
     Bakan Gönül, burada yaptığı konuşmada, esnaf teşkilatının, sadece Türk ekonomisinin değil, siyasetin ve Türk istikbalinin de bel kemiği olduğunu söyledi.
     Esnaf teşkilatının, devletin sıkıntıya düştüğü dönemlerde, istikametini değiştirmeden devletin yanında olduğunu vurgulayan Gönül, şu görüşleri dile getirdi:
     ''Hükümetimiz bunun idrakinde. Sizlere daha fazla hizmet etme gayretinde. Bakanlık olarak büyük ihaleler daha önce yurt dışına giderken, şimdi onları yurt içinde bıraktık. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacının önemli kısmı yurt dışından alınırken, yurt dışından alınan malzeme bugün yüzde 10'lara düştü. Her ihalede 'yüzde 20'si esnaf ve sanatkarlara verilecek' diye şart koşuyoruz. Türk ekonomisi büyük krize rağmen sizlerin gayretiyle daha iyi yerlere gidecek.''
     İftar yemeğine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da katıldı.
     Bakan Gönül, buradaki programının ardından, İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Derneği Başkanı Mustafa Felek'in, Termal tesislerinin Papatya Salonundaki iftar yemeğine geçti.
     Buradaki konuşmasında da, çağdaş devletin özelliklerinden birinin hesap verebilirlik olduğunu belirten Gönül, ''Hesabını verirken vatandaşlar arasındaki adaleti de en iyi şekilde sağlamalı. Türkiye'nin daha ileri gidebilmesi için yalnız hesabını veren değil, hesabını bilen de olması gerek'' dedi.
     AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner'in bugüne kadar zorunlu askerlik görevini herhangi bir nedenle yapamayan 40 yaş ve üstü vatandaşların affedilmesini öngören yasa teklifi hazırladığını hatırlatan bir gazetecinin sorusu üzerine Gönül, teklifin içeriğini henüz bilmediğini, bu yüzden bir yorum yapamayacağını söyledi.
     Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkan adayı Meslekte Birlik Grubu'ndan Osman Arıoğlu da, yemekteki konuşmasında, ''TÜRMOB'la ilgili söylediğim şey şu; 'Bugünkü yapıdan memnunsanız bizim çıkmamıza gerek yok, siz böyle devam edin, hayırlı olsun. Ama bir strateji dahilinde hem meslektaşın, hem de mesleğin gelecekte daha iyi noktalara gelebilmesi için eğer böyle bir şey istiyorsanız gelin beraber olalım'' dedi.
     Yemeğe AK Parti milletvekili Tuğrul Yemişçi de katıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA