• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TSK konvoyuna saldırı sonrası Türkiyeden Rusya ve Esede açık mesaj
20 Ağustos 2019 Salı 14:35

TSK konvoyuna saldırı sonrası Türkiye'den Rusya ve Esed'e açık mesaj

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, El Salvadorlu mevkidaşı Alexandra Hill ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

İdlib'de sukünetin sağlanması için Rusya'yla görüşmelerimiz sürekli yapıyoruz. Burada ateşkesi sağlamamız lazım. Rejim askeri çözümü zorlamaya başladı. Rusların oradan taciz geliyor açıklaması doğru değil, menzil bakımından da uzak. Bu saldırıların burada ancak bir felakete yol açabileceğini anlatıyoruz, tüm tüm dünyaya da bu konuda çağrıda bulunuyoruz. İdlib Suriye'nin geleceği bakımından önemlidir.

 

Rusya ile görüşmeler sürekli yapılıyor. Burada ateşkesi sağlamamız lazım. Rejim siyasi çözümden ziyade askeri çözüm istiyor.

Saldırıdan sonra Rusya ile temasa geçtik. Genelkurmay Başkanımız mevkidaşıyla görüştü. Gerekirse sayın Lavrov'la ben görüşürüm. Saldırılar durdurulmazsa Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan Putin'le görüşebilir.

Dokuzuncu gözlem noktasımızı taşıma gibi bir niyetimiz yok. Rejimin ateşle oynamaması gerekiyor. Askerlerimizin güvenliği için ne gerekiyorsa yaparız.

FIRAT'IN DOĞUSU

ABD'den yetkililer geldi, çalışmalar sürüyor. ABD'nin ikinci bir Münbiç sürecini işletmesine biz müsaade etmeyeceğiz. Anlaştığımız ve anlaşamadığımız konular var. Müzakere sürecek, olmazsa kendi planımız var. NATO müttefiki olan bir ülkenin terörle ittifak kurması kabul edilemez.

EL SALVADOR'LA KARŞILIK ELÇİLİK AÇILIYOR

Çavuşoğlu ayrıca, "El Salvador Ankara’da büyük elçilik açmak istiyor. Bizde açılacak büyükelçilik olarak her türlü desteği vereceğiz. Biz de El Salvador'da büyükelçilik açacağız" açıklamasını yaptı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA