• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TSK açıkladı! İki ilde PKKya darbe vuruldu
14 Mayıs 2016 Cumartesi 23:40

TSK açıkladı! İki ilde PKK'ya darbe vuruldu

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin ve Şırnak'taki operasyonlarda toplam 10 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamada, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 4 ve Şırnak'ta 6PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan dün meydana gelen olaylara ilişkin bilgiler şöyle:

"* Mardin / Nusaybin’de devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 371’dir.), bir Kaleşnikof piyade tüfeği, beş şarjörü ve 149 fişeği, iki el bombası, iki küçük telsiz ve bir dürbün ele geçirilmiş, 23 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 884’tür.).

* Şırnak’ta devam eden operasyonda; altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 361’dir.), bir av tüfeği ve 11 fişeği ele geçirilmiş, yedi el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 950’dir.).

* Şanlıurfa / Ceylanpınar’da, kara yolu kenarına gizlenmiş 15 kg (TNT) patlayıcı madde ve 480 Bixi makineli tüfek fişeği ele geçirilmiştir.

* Siirt’de, Gökçebağ Beldesi İlköğretim Okulu bölgesinde vatandaşların ihbarı üzerine yapılan aramada, ayrı ayrı 83 düdüklü tencere içerisine hazırlanmış toplam 700 kg el yapımı patlayıcı (amonyum nitrat) ele geçirilerek imha edilmiştir.

* Batman’da bir, Şanlıurfa’da üç, Hakkâri’de bir, Siirt’te iki, Antalya’da bir ve Ağrı’da bir olmak üzere toplam dokuz bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmış, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, iki şarjörü ve 60 fişeği ile bir çalıntı araç ele geçirilmiştir.

* Irak Kuzeyi Avaşin-Basyan, Gara, Hakurk, Zap, Kandil ve Metina ile Hakkari bölgesinde icra edilen hava harekatında, bölücü terör örgütünce kullanıldığı tespit edilen barınak, sığınak, mağara ve Doçka uçaksavar silah mevzileri imha edilmiştir."

 
 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA