• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TSK: 250 kişilik grup roketatarla saldırdı
19 Ağustos 2014 Salı 14:13

TSK: 250 kişilik grup roketatarla saldırdı

TSK, Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki bir örgüt üyesine ait heykelin kaldırılması sırasında çıkan olaylara ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, aralarında bölücü terör örgütü mensuplarının da bulunduğu 200-250 kişilik grup tarafından, roketatar, piyade tüfeği ve el yapımı patlayıcı maddeleriyle silahlı saldırıda bulunulduğunu, yapılan silahlı saldırıya güvenlik güçleri tarafında anında karşılık verildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Diyarbakır / Lice Yolçatı Köyü bölgesinde inşa edilen, terörist heykeli bir operasyonla kaldırılmıştır. İcra edilen operasyona katılan birlikler, 19 Ağustos 2014 tarihinde saat 09:45'te üs bölgelerine dönmüşlerdir.

Birliklerin sözde mezarlığın bulunduğu yere intikali ve söz konusu heykelin kaldırılması esnasında, aralarında Bölücü Terör Örgütü mensuplarının da bulunduğu 200-250 kişilik grup tarafından; 19 Ağustos 2014 tarihinde 06.20 - 09.00 saatleri arasında, Roketatar, Piyade Tüfeği ve El Yapımı Patlayıcı maddeleriyle silahlı saldırıda bulunulmuş, yapılan silahlı saldırıya unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiştir.

Üs bölgelerine dönen birliklerin araçlarında yapılan incelemede, araçlara çok sayıda merminin isabet ettiği, atılan mermilerden birisinin bir KİRPİ aracının koltuğuna ve bir merminin de 1'inci Jandarma Komando Alay Komutanının da içerisinde bulunduğu Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracının camına isabet ettiği tespit edilmiştir.

Bu faaliyetlerin icrası esnasında, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca birliklerin emniyetini havadan sağlayan helikopterlere de ateş açılmış, taarruz helikopterlerinin karşılık vermesi sonucu ateş kesilmiştir. Taarruz Helikopter Kolunda bulunan iki helikopterde toplam altı mermi izi tespit edilmiştir."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA