• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Trump: Putin çetin ceviz
20 Mart 2017 Pazartesi 10:42

Trump: Putin çetin ceviz

Ekibinin Rusya bağlantıları nedeniyle baskı altında bulunan ABD Başkanı Trump, tanımadığını söylediği Rusya lideri Vladimir Putin için “çetin ceviz” ifadesini kullandı

ABD Başkanı Donald Trump, seçim kampanyasında zaman zaman hayranlıkla bahsettiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için “çetin ceviz” nitelemesinde bulundu.

Kabinesindeki isimlerin seçim döneminde Rusya ile kurduğu uygunsuz temasların kamuoyuna yansıması sonrasında baskı altına giren Trump, Fox News kanalına verdiği mülakatta “Putin’i tanımıyorum ancak kesinlik çetin ceviz. Rusya için nasıl şeyler yaptığını bilmiyorum ancak bunu bir gün öğreneceğiz” diye konuştu.

Putin ve Trump, ABD başkanlık seçimlerinden önce ve sonra birer kez telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

‘İLGİNÇ ATAMA’ İDDİASI​

Bu arada ABD yayımlanan “The Wall Street Journal” gazetesinin haberi göre, Başkan Trump, “tartışmalı” danışmanı Kellyanne Conway’in kocası George Conway’i Adalet Bakanlığı’ndaki hukuk dairesinin başına getirmek istiyor.

Kızı Ivanka Trump’ı yabancı liderlerle yapılan resmi görüşmelere dahil ettiği için eleştirilen ve damadı Jared Kushner’i başdanışmanlığı görevine getiren Trump’ın, çekirdek kadrosundaki Conway’in eşini önemli bir göreve atama planı yapması eleştiriliyor. Yale ve Harvard üniversitelerinde hukuk eğitimi alan George Conway, göreve gelmesi durumunda Trump’ın göçmen yasağının yargı tarafından engellenmesi konularına müdahil olacak. Trump’ın göçmen yasağına ilişkin kararnamesi iki kez yargı engeline takıldığı için uygulanamıyor.

TERÖR PANİĞİ

Öte yandan, dün Beyaz Saray’da kısa süreli bir güvenlik paniği yaşandı. Aracında bomba olduğunu söyleyen ve kontrol noktasını geçen bir şüpheli şahıs, güvenlik görevlileri tarafından apar topar gözaltına alındı. Beyaz Saray çevresindeki bombalı saldırı tehdidi üzerine ABD Gizli Servisi, FBI elemanları ve polis sayısı artırılırken, konuta çıkan bazı sokak ve caddeler de ulaşıma kapatıldı. Önceki gün de Beyaz Saray’ın çevresindeki güvenlik bariyerinden atlayan bir adam kısa süreli panik yaşanmasına neden olmuştu. Başkan Trump’ın üst üste güvenlik paniğinin yaşandığı anlarda Florida eyaletinde olduğu belirtildi. 

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA