• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Trump, Müslümanları fişlemeyi önerdi
20 Haziran 2016 Pazartesi 00:00

Trump, Müslümanları fişlemeyi önerdi

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Trump, Müslümanların terörle mücadele kapsamında fişlenmesini “ciddi bir şekilde” düşünmeleri gerektiğini söyledi.

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump, ülkede yaşayan Müslümanların terörle mücadele kapsamında fişlenmesini “ciddi bir şekilde” düşünmeleri gerektiğini söyledi.

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin olası başkan adayı Trump, telefonla katıldığı CBS televizyonundaki programda yine Müslümanları hedef alan açıklamalarda bulundu.

Programda, geçtiğimiz hafta sonu Orlando’da meydana gelen saldırının ardından ülkede terör olaylarının önlenmesine yönelik atılacak adımlar konuşulurken Trump’a daha önce ülkedeki Müslümanların fişlenmesi önerisi hatırlatıldı.

Trump, daha önceki açıklamalarının arkasında durarak, şunları kaydetti:

“Fişlemenin, ülke olarak üzerinde durmaya başlamamız gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Diğer ülkeler bunu yapıyor. İsrail’e bakın, diğerlerine bakın bunu yapıyorlar ve başarılı bir şekilde uyguluyorlar. Fişleme kavramından nefret ediyorum ama sağduyulu olmaya başlamamız gerekiyor, aklımızı kullanmalıyız”.

Fişleme seçeneğine “ciddi bir şekilde” yönelmeleri gerektiğini dile getiren Trump, “Bunu diğer ülkeler yapıyor, bu yapılacak, kötü bir şey değil.” ifadesini kullandı.

Trump, ayrıca ülkedeki Müslüman toplumunun, şüpheli gördüklerini yetkililere bildirmediği iddiasında bulundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA